Cum dezactivezi localizarea din Facebook pe Android

Printre multe alte soluții la care apelează pentru a te monetiza, Facebook face bani de pe urma locației tale. Dacă ai o problemă cu asta, poți dezactiva funcția respectivă.

Facebook îți monitorizează locația constant, în permanență, pentru totdeauna, din momentul în care ți-ai instalat aplicația. Știe pe unde umbli și îți crează un istoric în funcție de asta. Dacă ai ajuns în Brașov pentru câteva ore, îți oferă imediat recomandări ”din partea prietenilor” cu locații pe care ar fi bine să le vizitezi. Faci un scroll rapid prin News Feed și vezi restaurante din preajmă, baruri, cafenele și nu numai.

Pe de o parte, intenția este lăudabilă, mai ales dacă nu ai făcut prea multe cercetări legate locurile în care să mănânci sau să bei ceva într-un oraș nou. Problema este că Facebook folosește respectivele informații și într-o manieră macabră. A ieșit de curând la iveală că a urmărit locația angajaților temporari, aflați în training, pentru a vedea pe unde își desfășoară activitatea. Aceleași informații de locație au fost înregistrate pentru ”amenințările la adresa Facebook”, persoanele dintr-o listă neagră creată de Zuckerberg și echipa sa de ingineri.

În orice caz, dacă vrei să dezactivezi locația la Facebook pentru că ai o problemă cu practicile companiei, mecanismul nu este extrem de complicat. În plus, a devenit mai simplu, din cauza protestelor la adresa companiei americane.

Din aplicația Facebook pentru Android, fă un tap în dreapta sus pe cele trei liniuțe. Mergi până jos la Settings & Privacy și, din meniul respectiv, optează pentru Settings. Fă un tap pe Location și debifează Location History. Un pic mai jos, în aceeași fereastră, fă un tap pe Location Services. Se va deschide imediat pagina de configurare a aparatului, la secțiunea Locație. Fă un tap pe Facebook, intră la Permisiuni și debifează Locație. Revino în Facebook și reia-ți activitatea obișnuită. Modificările au intrat în vigoare în timp real.

Alexandru Puiu
07:45 04.03.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video