Cum aplici teme pe Android și îți personalizezi rapid telefonul

Spre deosebire de iPhone, există posibilitatea aplicării unor teme pe Android, cu condiția să urmezi câțiva pași și să faci suficiente experimente până găsești una care îți place.

De-a lungul anilor, cei de la Apple au fost foarte restrictivi când vine vorba de personalizarea interfeței la iPhone. Exceptând schimbarea fotografiei de fundal și a dimensiunii textului de sub icoane, nu ai foarte multe opțiuni. Dacă folosești însă un Android, conceptul clasic de teme de pe Windows este la fel de valabil și în cazul terminalelor ce utilizează platforma Google.

Dacă vrei să schimbi aspectul vizual al telefonului tău cu Android, ai mai multe posibilități. În primul rând, poți instala un Launcher care îți înlocuiește icoanele complet și îți schimbă interfața, dar, în mod real, include o singură temă, chiar dacă poți personaliza câteva particularități. Microsoft Launcher este o astfel de aplicație pe care ar merita să o încerci folosind acest link. 

Alternativa este CM Launcher disponibil la această adresă.  Varianta gratuită include câteva reclame, dar le poți tolera fără probleme. În cazul în care te încântă teribil, poți plăti 20 de lei pentru privilegiul de a o utiliza.

Diferenaț dintre CM Launcher și Microsoft Launcher constă în numărul foarte mare de teme pe care ți-l pune la dispoziție CM Launcher, iar mecanismul de a le utiliza este cât se poate de simplu. După ce ai instalat aplicația cu pricina, vei avea deja posibilitatea să aplici o temă 3D care îți permite să navighezi printre aplicațiile instalate pe aparat într-o manieră mai futuristă.

În aceeași interfață însă, există o multitudine de scurtături către diverse teme pe care le poți încerca. Când faci tap pe una din ele, vei fi redirecționat în Play Store pentru a iniția descărcarea efectivă. Imediat după, o poți aplica pe aparat. Tot CM Launcher are o librărie cu fotografii de fundal, dacă ești încântat de forma și culoarea icoanelor implicite de pe mobil, dar vrei o pată de culoare pe al tău gadget prețios. Vizavi de teme pe care le-ai putea încerca, eu am instalat-o pe cea de Samsung Galaxy S8 disponibilă aici.