Croaziera Pământului Plat e fix la fel de stupidă pe cât crezi

Croaziera Pământului Plat e fix la fel de stupidă pe cât crezi
Bianca Prangate
Bianca Prangate
17:33 19.01.2019

Un grup de oameni care sunt convinși că Pământul este plat au anunțat că în 2020 vor merge în „cea mai mare, mai curajoasă, mai bună aventură de până acum”: o croazieră prin care vor să ajungă la capătul lumii.

Croaziera este organizată de Flart Earth International Conference și se anunță a fi specială. Pasagerii – printre care se numără rapper-ul B.o.B. și vedeta de televiziune Tila Tequila se vor bucura de restaurante, piscine și posibil și un val artificial de surf.

Doar că există o problemă pentru fanii teoriei, anume că sistemele de navigație ale navelor se bazează pe însuși faptul că Pământul nu este plat, ci o sferă. „Navele navighează pe baza principiului că Pământul este rotund”, a zis un fost căpitan de vas de croazieră, Henk Keijer, care a navigat în toată lumea în cariera sa de 23 de ani. „Tabelele nautice sunt construite având asta în minte: că Pământul este rotund”.

În prezent, Keijer lucrează expert în marină pentru Robson Forensic. A explicat că existența sistemelor GPS ar trebui să fie singura dovadă că Pământul este rotund, nu un disc plat. Aceste sisteme nu ar exista fără cei 24 de sateliți principali care orbitează în jurul Pământului. „Este necesar un minim de trei sateliți pentru a determina o poziție. Dar cineva localizat pe partea cealaltă a Pământului ar vrea și el să își știe poziția, așa că și el are nevoie de un număr anume de sateliți. Dacă Pământul era plat, un total de trei sateliți era suficient pentru a oferi suficiente informații tuturor oamenilor de pe Pământ. Dar nu sunt suficienți, pentru că Pământul este rotund”.

Flat Earth International Conference nu au spus mai multe despre croaziera pe care o plănuiesc. Cel mai probabil, vor încerca să angajeze un echipaj de bord care să le împărtășească credințele. Doar că asta ar putea foarte greu, dacă nu chiar imposibil. Keijer a zis: „Am navigat 2 milioane de mile, mai mult sau mai puțin. Nu am întâlnit nici un căpitan de vas care să creadă că Pământul e plat”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Guardian