Studioul din București care te învață să faci jocuri video

Studioul din București care te învață să faci jocuri video

Să fii pasionat de jocuri este una, să le creezi este alta. Dacă vrei să faci pasul înainte și să treci în tabăra dezvoltatorilor atunci Amber Studio te ajută.

Dacă vrei să treci de la a juca jocuri la a crea unele atunci poate ar fi de interes pentru tine proiectul educațional al studioului de gaming Amber.

Amber Academy este un proiect educațional care are rolul de a identifica și crește talentele excepționale din rândul tinerilor, încă de pe băncile școlii. Conceptul pilot  a apărut în urmă cu aproape 2 ani în cadrul studioului românesc de game development Amber, printr-o serie de workshop-uri și cursuri dedicate elevilor și studenților din liceele și facultățile din Capitală.

Începând din acest an, Amber Academy își va intensifica eforturile și va iniția un program anual de întâlniri, workshop-uri și internship-uri pentru tinerii care își doresc ca peste câțiva ani să lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri video din România.

Vei putea accesa programele prin prisma parteneriatelor pe care academia le încheie cu instituții de învățământ din București.

Principalele programe prin care înveți să faci jocuri din cadrul Amber Academy

Crash courses în game development sunt workshop-uri în care studenții Facultăților de Automatică și Calculatoare, Politehnica, Cibernetică si Matematică și Informatică descoperă procesele dezvoltării unui joc video.

În cadrul Amber Junior Game Jams, tinerii pasionați de tehnologie și jocuri au ca obiectiv să creeze un joc video în doar trei zile, sub atenta îndrumare a mentorilor. Primul eveniment de acest gen din 2019 a fost realizat în parteneriat cu Cinetic si Game Heroes implicând liceele Tudor Vianu, Nicolae Tonitza și George Coșbuc din București.

Programul Summer Camp îi adună laolaltă pe cei mai dedicați elevi și studenți ai primelor două programe. Timp de două săptămâni de foc în cadrul Amber, aceștia învață despre principalele discipline necesare dezvoltării unui joc, îndrumați de mentori de la studioul românesc.

În urma celor trei tipuri de evenimente din Amber Academy, cei mai talentați studenți pot începe internship-uri pe disciplinele: programare, artă și game design.