Codul pentru GTA V care i-a adus o daună de peste 150.000 de dolari

Codul pentru GTA V care i-a adus o daună de peste 150.000 de dolari

Seria Grand Theft Auto, pe scurt GTA, e cunoscută și pentru că poți să avansezi mai ușor în joc cu ajutorul codurilor. Asta până când creatorii GTA nu au un cuvânt de spus și dau în judecată creatorii cheaturilor.

Numele Jhonny Perez probabil că nu-ți spune nimic, dar el e creatorul unui cheat pentru GTA V pe care l-a vândut altor jucători. Take-Two Interactive, compania care controlează studioul Rockstar Games, l-a dat în judecată și-a câștigat. Acum, el are de plătit despăgubiri.

Perez a creat cheatul Elusive și l-a vândut celor interesați pentru sume între 10 și 30 de dolari, în funcție de pachet. Creatorii GTA V au încercat să afle cât de mult a câștigat prin schema asta, dar n-au avut succes. Deocamdată, știm că daunele au fost stabilite la 150.000 de dolari, iar cheltuielile cu demersul juridic au ajuns la 69.686 de dolari pe care tot Perez trebuie să le plătească. Evident, i-a fost interzis să mai continue cu practica asta.

Cheatul acesta pentru GTA V ar fi produs o pagubă de 500.000 de dolari pentru Take-Two. Compania susține că o sumă așa mare i-ar fi speriat și pe alții care ar încerca să facă bani cu coduri speciale pentru GTA. Elusive n-a mai fost disponibil din 2018. Perez a oprit distribuția când a fost contactat de companie.

Cheatul pentru GTA V, susține Take-Two, a încălcat atât direct, cât și prin jucătorii care l-au folosit, drepturile asupra jocului. Prin Elusive, Perez a influențat și achiziția de bunuri în GTA Online, iar compania l-a acuzat că asta a îndepărtat jucători. Cei care apelau la cheat, puteau avea acces la funcționalități și elemente speciale, iar Take-Two ar fi pierdut astfel controlul asupra ecosistemului – așa cum l-a gândit să existe.

Cei de la Epic Games, creatorii Fortnite, sunt, de asemenea, atenți la cei care folosesc cheaturi și în urmă cu doi ani au acționat în instanță doi dezvoltatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: torrentfreak