Co-fondatorul Apple își face griji din cauza lipsei unui iPhone pliabil: ce a spus Wozniak

Co-fondatorul Apple își face griji din cauza lipsei unui iPhone pliabil: ce a spus Wozniak

Au existat câteva patente pentru un iPhone pliabil, dar Samsung le-a luat-o înaintate americanilor prin lansarea Galaxy Fold. Din acest motiv, co-fondatorul Apple și-a exprimat îngrijorarea într-un interviu acordat celor de la Bloomberg.

Steve Wozniak a fondat Apple împreună cu Steve Jobs în anii ”80. Deși nu mai are un rol activ în conducerea companiei, Wozniak a rămas un fan la brandului american și are tot interesul ca gigantul pe care l-a creat să meargă bine. Din acest motiv, afirmațiile sale care exprimă îngrijoare vizavi de viitorul iPhone-ului trebuie luate destul de serios în seamă.

Într-un interviu acordat celor de la Bloomberg, Steve Wozniak a spus câteva cuvinte despre telefoanele pliabile. Afirmațiile respective au fost făcute în contextul în care la MWC în Barcelona acestea au fost cele mai interesante gadgeturi anunțate. Chiar și dacă vin la pachet cu prețuri extravagante, mulți visează la Samsung Galaxy Fold sau Huawei Mate X.

Având în vedere că probabilitatea ca Apple să lanseze un telefon pliabil este destul de mică, este de înțeles îngrijorarea lui Wozniak.

”Apple a fost un lider deja de ceva timp în domenii precum autentificare prin amprentă, autentificare facială și plata cu telefonul. Nu sunt lideri în zone precum telefoane pliabile, iar asta mă îngrijorează, pentru că îmi doresc foarte tare un telefon pliabil.”, a afirmat co-fondatorul gigatnului din Cupertino.

Pe de altă parte însă, telefoanele pliabile sunt încă la început, iar Apple nu este singura companie care se ferește de ele. Oficialii LG au afirmat într-o manieră cât se poate de senină că nu se bagă în acest domeniu momentan. Așteaptă măcar să vadă dacă există vreun pic de cerere pentru ele. În plus, deși Wozniak își dorește unul, asta nu înseamnă neapărat că sunt utile în vreun fel.

În final, fostul director Apple a lăudat strategia companiei pe termen lung. ”Au avut succes cu iPhone-ul, iar asta a fost toată afacerea lor pentru o perioadă lungă de timp. Acum, se extind [în alte domenii de activitate] și multe dintre afacerile lor sunt foarte bune.”, a concluzionat Woz.

Citește și:
Sursa: Bloomberg