Orașul care dă liber la ciuperci halucinogene

Orașul care dă liber la ciuperci halucinogene
Sursa foto: Shutterstock

Posibil să fi auzit și tu de ciupercile halucinogene – acele ciuperci care par desprinse din desenele animate și care induc tot felul de halucinații dacă le consumi.

Tehnic vorbind, ele sunt ilegale în majoritatea orașelor din lume. Acum însă, orașul Oakland din Statele Unite ale Americii devine al doilea oraș american (după Denver) care decriminalizează ciupercile halucinogene. Ce înseamnă asta? Practic, oamenii legii nu ar trebui să facă o prioritate din a aresta și investiga persoanele adulte care folosesc aceste droguri. Rămâne însă ilegal condusul sub influența acestor droguri.

Eforturile din spatele deciziei au fost începute de Decriminalize Nature Oakland (DNO), o companie care se auto-descrie ca având scopul de a educa publicul cu privire la plantele enteogene, pentru a „decriminaliza relația noastră cu natura”. Susținătorii ideii spun că drogurile acestea au beneficii atât medicale, cât și spirituale, ce au fost folosite de-a lungul istoriei de mai multe culturi de oameni în scopuri de vindecare și de ritual.

Consilierul Noel Gallo a fost cel care a introdus ideea decriminalizării ciupercilor halucinogene, după ce a fost abordat de DNO. Gallo a subliniat însă că propria lui familie are un istoric de cultivare și utilizare a plantelor enteogenice. „Jumătate din familia mea este nativ-americană”, a spus el. „Am crescut cu bunica mea, iar acele plante erau vizibile în curtea noastră din spate. Nu am avut vreun magazin Walgreens prin zonă”.

Co-fondatoarea DNO, Nicolle Greenheart, a spus că e fericită că „comunitățile noastre vor avea acum acces la medicamente de vindecare și putem începe să ne vindecăm comunitățile”.

Lega cea nouă include și avertismente care precizează că drogurile enteogenice nu sunt pentru toată lumea și că acestea trebuie consumate într-o manieră sigură și responsabilă.

Există însă și sceptici cu privire la noua regulă. Spre exemplu, consilierul Loren Taylor și-a exprimat îngrijorarea: „Asta este ceva după care se poate profita. Asta e părerea mea. Vreau să mă asigur că ne gândim la toate implicațiile”.

Citește și: