Ciuperca ce pare să plângă cu sânge îți arată cât de fascinantă este natura

Ciuperca ce pare să plângă cu sânge îți arată cât de fascinantă este natura

Natura este fascinantă din foarte multe puncte de vedere, iar diferențele semnificative de faună și vegetație din diferite colțuri ale lumii sunt cu atât mai interesante.

Este ușor să rămâi uimit la lucrurile pe care le vezi în natură, indiferent dacă sunt desprinse dintr-o excursie prin pădure sau un documentar de la TV. Niciodată nu ai crede că sunt posibile unele lucruri pe care le vezi acolo, precum ciuperca din imaginile alăturate. Ea este intitulată Bleeding Tooth sau Dintele care Sângerează.

Numele științific al ciupercii este hydnellum peckii, dar denumirea comună este derivatădin lichidul dens de culoare roșie aprinsă care iese prin porii de dimensiune infimă. Dacă nu ai ști, pare sânge.

Respectiva ciupercă a fost atestată documentar pentru prima oară în 1913 de către Howard James Banker, un micolog (expert în ciuperci) din Statele Unite ale Americii. Banker era editor în jurnalul științific de micologie și avea a profundă fascinație pentru aceste ciuperci Bleeding Tooth. Pe lângă ciuperca din aceste imagini, numele lui Banker este asociat cu descoperirea altor câtorva specii din același spectru.

Hydnellum peckii poate fi găsită în Europa și în zona Pacificului de Nord-Est din America de Nord. Specia de ciuperci se dezvoltă printre mușchi de pădure și pini uscați pe jos în pădurile de conifere. În teorie, a fost văzută în anumite instanțe și în Coreea sau Orientul Mijlociu, dar acele circumstanțe au fost foarte rare.

Problema cu această ciupercă este că, deși arată spectaculos, poate să treacă neobservată în majoritatea circumstanțelor. Ea se ascunde printre plantele din pădure și frunzele uscate de pe jos în perioadă umedă, făcând-o greu de depistat. Dacă vezi însă o pădure de pini, în zona rădăcinilor, sunt șanse destul de mari să o găsești.

Deși s-ar putea să fi învățat atunci când erai mic de pericolele ciupercilor vii colorate, aceasta nu este otrăvitoare. Din păcate, se pare că este foarte amară, un detaliu care o face greu de tolerat în alimentație.

ciuperca sange fascinant

Citește și:
Etichete: