Ciupercile halucionegene te fac să auzi culori și să vezi sunete

Ciupercile halucionegene te fac să auzi culori și să vezi sunete

Sunt dovezi care spun că o călătorie în lumea ciupercilor haluciongene ar putea, de fapt, să îți elibereze mintea.

Câteva studii, inclusiv două studii clinice recente și promițătoare sugerează că psilocibina, ingredient psihoactiv în ciuperci, poate deține potențialul de a ajuta la ameliorarea anxietății severe și a depresiei, relatează iflscience.com.

Cu toate acestea, pentru că ele sunt clasate ca fiind în Programa 1 – adică nu au niciun uz medical acceptat și sunt ilegale – a fost destul de greu pentru cercetători să testeze exact ce pot și ce nu pot face aceste ciuperci halucinogene.

Potrivit Institutului Național de Abuz al Drogurilor, ciupercile halucinogene pot duce la o stare de relazare, starea similară cu efectele unei doze mici de marijuana.

Ca orice alt drog halucinogen, cum ar fi LSD sau peyote, ciupercile acestea se crede că pot produce cele mai multe efecte, acționând asupra autostrăzii neuronale din creier, care folosește serotonina, un neurotransmițător, potrivit Institutului. Mai precis, ciupercile haluciongene afectează cortexul prefrontal, o parte a creierului care regelează gândirea abstractă, analizează gândirea și are un rol-cheie în starea de spirit și percepție.

Mulți dintre cei care au consumat așa ceva au declarat că au văzut sunete și au auzit culori. Un studiu din 2014, unul dintre primele atribuite acestui efect al psilocibinei, a arătat că ciupercile haluciongene afectează comunicare între rețelele din creier.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: