Chinezii de la Xiaomi au telefonul cu 5G pe care îl încarci în timp record

Chinezii de la Xiaomi au telefonul cu 5G pe care îl încarci în timp record

Chinezii, prin cele mai mari companii, sunt într-o cursă a specificațiilor. Așa se face că Xiaomi Mi 9 Pro 5G e unul dintre telefoanele remarcabile. Asta pentru că are o baterie mare, care poate fi încărcată complet în aproape o oră. Și nu doar atât.

Fie că preferi telefoanele chinezești pentru că sunt mai ieftine, fie că le apreciezi din punct de vedere al specificațiilor, au câteva atuuri pentru toată lumea. Iar Xiaomi e una dintre companiile care a încercat să tot vină cu noutăți. Acum, cu Xiaomi Mi 9 Pro 5G, are un telefon cu baterie de 4.000 mAh care se poate încărca până la 100% într-o oră.

Ce încărcător folosește noul telefon Xiaomi

Xiaomi Mi 9 Pro 5G poate fi încărcat wireless sau cu încărcător clasic. Dacă alegi modul wireless, face asta la 30 wați. Dacă alegi cablul, atunci adaptorul inclus cu telefonul e unul de 40 wați care încarcă bateria completă în 40 de minute. Vestea mai bună e că ai 50% baterie în 25 de minute, iar asta pe wireless.

Tot pe wireless, telefonul poate fi încărcat complet în 69 de minute.

Oricum ar fi, e cert că timpul de încărcare a fost redus semnficativ în ultimii ani. Iar, în 2019, atât Samsung, cât și Apple au venit cu încărcătoare mai bune, ca să mai reducă din handicap în fața companiilor ca Xiaomi, Oppo sau Huawei.

Deocamdată, cel mai rapid telefon când vine vorba de încărcare este Oppo Reno Ace. Are un încărcător de 65 wați care îi permite o încărcare completă în 25 de minute.

Sunt și dezavantaje, pe termen lung, pentru așa timpi. Dar astfel de companii nu mizează pe telefoane longevive, ci pe ceva care să le scoată din anonimat acum. Astfel, poate că în doi ani un Mi 9 Pro 5G sau un Oppo n-o să mai fie la fel de bune.

Deocamdată, Samsung folosește încărcătoare de 25 wați, în timp ce iPhone 11 are unul de 18 wați. Și menționezi asta ca să știi cam care sunt diferențele.

Cât despre Xiaomi Mi 9 Pro 5G, e așa cum te-ai aștepta: premium. Sistem cu trei camere foto de 48 MP, până la 512 GB stocare, Qualcomm Snapdragon 855+ ca procesor și ar trebui să fie lansat oficial pe 24 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: