China răspunde războiului comercial inițiat de SUA: ce se întâmplă cu tehnologia americană

China răspunde războiului comercial inițiat de SUA: ce se întâmplă cu tehnologia americană

Războiul lui Donald Trump împotriva Huawei va transforma în victime colaterale foarte multe companii americane din spectrul tehnologiei care activează în China.

În contextul în care Huawei a fost pusă pe butuci din cauza unor decizii impulsive ale președintelui Donald Trump din ultimul an, apariția unor consecințe din partea chinezilor erau inevitabile. Ca urmare, conform unui raport publicat de Financial Times, toate organizațiile guvernamentale de pe teritoriul Chinei au primit interdiciție să folosească sisteme computaționale de orice fel și tehnologie vestică.

Deși occidentul este vizat la modul abstract, companiile americane erau principalii furnizor de echipamente și platforme software / hardware. Microsoft sau Apple sunt doar câteva companii care vor pierde sume semnificative din cauza acelui document.

Chiar dacă decizia a fost luată, spre deosebire de americani, chinezii și-au dat seama că un astfel de proiect poate fi pus în aplicare în timp. În timp ce intedicția din SUA referitoare la Huawei s-a petrecut de pe o zi pe alta, fără preaviz, chinezii încearcă să migreze către alternative autohtone la echipamente americane până în 2022.

Aceasta este departe de a fi prima oară când oficialii chinezii critică tehnologia occidentală și utilizarea ei în cadrul instituțiilor statului. Anunțul actual are însă un ton mai grav ca de obicei, iar întreaga atitudine pare să fie una de urgență, un rezultat al tensiunilor din ce în ce mai ridicate din tabloul geopolitic actual.

În definitiv, China nu face decât să meargă pe urmele Rusiei. În urmă cu doar câteva zile, Vladimir Putin a anunțat că mai multe aplicații rusești vor fi prezente pe toate terminalele ce urmează să fie comercializate în teritoriu.

China nu se ferește să atragă atenția cetățenilor săi că este o putere comunistă gigantică, iar o dictatură implică supravegherea atentă a populației și definirea unui set stufos de restricții. Oamenii trebuie controlați, iar în 2019, acest detaliu implică limitarea tehnologiilor și a serviciilor la care au acces.

Citește și: