CEO-ul Apple, președinte de universitate din China: motivul transformării lui Tim Cook

CEO-ul Apple, președinte de universitate din China: motivul transformării lui Tim Cook

În timp ce Statele Unite ale Americii și China se află într-un război tehnologic și economic cu consecințe dezastruoase pentru Huawei, Tim Cook a devenit președintele unei universități de top din Asia.

Deși este imposibil să nu fi văzut online informații despre conflictul dintre China și Statele Unite, există câteva fronturi pe care, dacă le analizezi, nu pare să existe vreo tensiune între cele două super puteri ale lumii. Cel mai ciudat este boardul consultativ al făcultății de Business din cadrul Universității Tsinghua. Din acel grup select fac partea Mark Zuckerberg, Satya Nadella și Elon Musk. Cea mai recentă adiție este Tim Cook, CEO-ul Apple. El ocupă poziția de președinte al consiliului, conform CNN.

Universitatea privilegiată să aibă un astfel de consiliu este descrisă de mulți ca fiind Harvardul Chinei. Una dintre instituțile de elită ale țării, universitatea include și facultatea la care a studiat actualul președinte al țării, Xi Jinping.

Facultatea de Economie și Management a transmis că Cook a prezidat întâlnirea anuală a board-ului, vinerea trecută. Numirea lui a fost primită cu entuziasm de către fondatorul consiliului și fostul premier chinez, Zhu Rongji, care a afirmat într-o scrisoare, publicată marți, că speră ca noul board să devină „tot mai bun”, sub îndrumarea lui Cook.

Universitatea de care probabil că nu ai auzit niciodată are o relație foarte puternică cu liderii de afaceri din vest. Din Statele Unite, în consiliul său mai sunt incluși Mark Zuckerberg de la Facebook, Elon Musk de la Tesla și Satya Nadella de la Microsoft. În trecut, lista a inclus manageri generali de la Walmart și General Motors.

Dacă nu era evident, fostul premier a insistat pe faptul că respectivul consiliu reprezintă ”o cale de comunicare între China și restul lumii”. Ca referință, Tim Cook se află în acel consiliu încă din 2013, dar abia acum a ajuns să ocupe poziția de președinte.
Citește și: