Chinezii vor să construiască o bază lunară printată 3D

Chinezii vor să construiască o bază lunară printată 3D

China a reușit să ajungă pe partea întunecată a Lunii, iar acum a dezvăluit planuri care arată că statul vrea să construiască și o bază pe satelit.

Oficiali din cadrul CNSA, agenția spațială chineză, susțin că vor construi o bază lunară cu ajutorul tehnologiei de printare 3D. Între timp, chinezii vor merge încă o dată pe Lună până la finele anului, cu misiunea Chang’e-5. Trei misiuni succesive ar trebui să analizeze suprafața satelitului și viabilitatea construcției caselor. China este în discuții cu americanii, cu rușii dar și cu europenii, în vederea construirii unei baze lunare printate 3D.

china luna 1

Mai mult, China ar vrea să ajungă pe Marte în 2020. Dacă reușește asta, atunci vor reuși să-i învingă atât pe americani, cât și pe ruși, dar și pe celelalte companii private care au astfel de ambiții.

Statul comunist ar putea deveni lider în ceea ce privește explorarea spațială, dacă reușește să continue în ritmul pe care și l-a impus deja.

china luna 2

Chang’e-5, una dintre misiunile lunare plănuite de chinezi, va aduce pe Pământ roci lunare, care vor fi studiate. Următoarea navă spațială, numărul 6 din serie, va fi prima misiune care va explora polul sud al satelitului. Numărul 7 va studia suprafața, compoziția și mediul înconjurător spațial, în cadrul unei misiuni mai consistente decât celelalte.

china luna 3

Momentan, ne putem delecta cu fotografii făcute pe Lună în cadrul misiunilor spațiale efectuate în prezent. Landerul Chang’e-4 și roverul Yutu-2 s-au fotografiat unul pe celălalt.

Chinezii par să fie destul de mândri de reușita lor, lăudată intens în mass-media națională. Și restul lumii a fost cu ochii pe ei încă de la bun început. Rămâne de văzut câte dintre următoarele ambiții spațiale ale chinezilor se vor concretiza.

Citește și: