Cele mai interesante evenimente care au avut loc de Crăciun, de care habar n-aveai

Cele mai interesante evenimente care au avut loc de Crăciun, de care habar n-aveai

Când te gândești la ziua de Crăciun, primul lucru care îți vine în minte este cea mai importantă zi de sărbătoare a iernii.

Pentru cei mai mulți dintre noi, ziua de 25 decembrie înseamnă un singur lucru: cadouri, mâncare și reuniuni cu rude pe care le vezi doar de câteva ori pe an. Totuși, în această zi s-au întâmplat, de-a lungul timpului, lucruri care mai de care mai interesante, de care cu siguranță nu știai.

Cele mai interesante evenimente care au avut loc de Crăciun

1990 – Internetul, așa cum îl știm astăzi, este testat pentru prima dată

Web-ul, în forma sa cea mai timpurie, a fost testat pentru prima dată online în ziua de 25 decembrie 1990, de către creatorul său, consultantul software britanic Tim Berners-Lee. Atunci, a setat primul server web și a rugat un coleg să îl acceseze folosind browserul pe care îl dezvoltase.

1977 – Moartea lui Charlie Chaplin

Charlie Chaplin, unul dintre cei mai cunoscuți actori de comedie care au trăit vreodată, moare în ziua de Crăciun, în 1977. Este cunoscut pentru filme clasice precum „Kid Auto Races At Venice” (1914), „The Tramp” (1915), „The Great Dictator” (1940) și multe altele.

1968 – Misiunea Apollo 8

Apollo 8 a fost prima misiune cu echipaj în care o navetă spațială a reușit să orbiteze în jurul Lunii și să se întoarcă pe Pământ. Lansarea a avut loc în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 1968, iar naveta spațială se reîntoarce cu succes pe Pământ pe 27 decembrie.

1989 – Executarea lui Nicolae Ceaușescu

Acum 30 de ani, în România avea loc Revoluția care avea să ducă la căderea regimului comunist de la noi din țară. Evenimentele de atunci au condus la executarea președintelui țării, Nicolae Ceaușescu, și a soției sale, chiar în ziua de Crăciun.

1991 – Demisia lui Gorbaciov

În ziua de Crăciun din 1991, președintele URSS-ului demisionează din funcție. Cu doar patru zile mai devreme, 11 dintre fostele state sovietice au instituit Comunitatea Statelor Independente (CSI), dezmembrând efectiv URSS. Uniunea Sovietică, încetase deja să existe la demisia președintelui.

1979 – Rusia atacă Afghanistan

Înainte ca Statele Unite să ajungă în Afganistan (cel mai lung război al Americii), Uniunea Sovietică a dus prima dată un război în țară. La 24 și 25 decembrie 1979, URSS a început desfășurarea de echipamente și personal militar în regiune.

1642 – Nașterea lui Isac Newton

Sir Isaac Newton, genialul om de știință englez care a identificat pentru prima dată ce este gravitația, s-a născut în ziua de Crăciun, în 1642.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: