Cele mai ieftine mașini hibrid plug-in pe care să le cumperi în România

Cele mai ieftine mașini hibrid plug-in din România nu sunt chiar atât de ieftine, dar s-ar putea să te scutească ulterior de prețul carburantului.

Dacă nu ai curajul și nici banii necesari ca să treci direct la o mașină electrică, cea mai bună alegere este una hibrid plug-in. Ai avantajul de a o utiliza atât pe carburant, adică pe benzină, cât și pe sistemul electric. Preferabil, ar fi să o folosești doar în modulul electric, iar pentru București, următoarele automobile îți oferă suficientă autonomie.

Volkswagen Passat GTE

Volkswagen Passat GTE

Volkswagen este pregătită să ofere doar mașini electrice în următorii ani, dar grupul german a lansat deja pe piață câteva modele hibrid plug-in. Unul dintre ele este VW Passat GTE, o limuzină de clasă medie, care asigură o autonomie maximă de 50 de kilometri. Are un motor puternic, de 218 cai-putere, cu propulsie termico-electrică.

Prețul ajunge la aproape 39.000 de euro.

Mini Cooper S E Countryman ALL4

Mini Cooper S E Countryman ALL4

Mini oferă unul dintre cele mai bune și mai puternice mașini hibrid plug-in de pe piață, atât în România, cât și în lume, la momentul actual. Consumă doar 2,1 l/100 km și ar emite doar 49 g CO2/km. Deci, e prietenoasă și cu mediul, și cu buzunarul tău (dar după ce ai dat o avere pe ea). Mini hibrid oferă în total 224 cai-putere și o autonomie de 50 de kilometri.

Prețul unui Mini Cooper S E Countryman All4 pornește de la puțin pete 37.000 de euro și crește pe măsură ce vrei o configurație mai complexă.

BMW 225xe iPerformance

BMW 225xe iPerformance

BMW are mai multe mașini hibrid plug-in în ofertă pentru România, dar, dacă vrei un autoturism de familie care să consume puțin și să nici nu polueze, poți alege modelul 225xe iPerformance. La fel ca toate mașinile hibrid, acest BMW este echipat cu două motoare – un turbo L3 de 1.5 litri și 136 cai-putere care pune în mișcare roțile din față și motorul electric de 88 de cai-putere care pune în mișcare puntea spate. În total, ai 224 de cai-putere, pe o mașină de tip MPV, ceea ce nu-i deloc puțin.

Consumul mediu de benzină este de 2,0 l/100 km, dar oferă autonomie de vreo 41 de kilometri. Prețul unui BMW 225xe iPerformance sare de 36.000 de euro.

Volkswagen Golf GTE

Volkswagen Golf GTE

Una dintre cele mai ieftine mașini hibrid plug-in este oferită de Volkswagen. Modelul Golf GTE este ideal dacă pui ceva bani deoparte ca să salvezi mai târziu mai mulți, cheltuind mult mai puțin pe benzină decât o faci în prezent. Cele două motoare, cel TSI și cel electric oferă împreună 204 cai-putere, mai puțin decât celelalte mașini prezentate, dar pentru un autoturism de oraș, consider că e mai mult decât ar trebui.

VW Golf GTE are cel mai mic consum dintre mașinile hibrid plug-in – doar 1,7 l/100 km, cu emisii de 39 g CO2/km și o autonomie de 50 de kilometri. Bateria poate fi încărcată și la priza de acasă și durează doar 2 ore și 15 minute. Dacă trebuie să faci asta pe drum, la o stație publică, s-ar putea să ți se pară mult, dar acasă, e un timp rezonabil.

Prețul unui VW Golf GTE este de aproape 36.000 de euro.

Kia Niro

Kia Niro

Kia Niro este cea mai ieftină mașină hibrid plug-in din România în acest moment. În ofertă există versiunea cu motor 1.6 litri pe benzină. Nu e o mașină care te dă pe spate cu designul său, dar este ideală pentru familie și știm cu toții că este un producător serios care distribuie unele dintre cele mai fiabile autoturisme din lume.

Consumul mediu de carburant este ceva mai mare, de 3 l/100 km. Vezi AICI un test drive explicat pe larg. Bateria se încarcă tot în două ore și 15 minute.

Prețul începe de la 24.000 de euro.

Citește și: