Cel mai bine plătite vedete pe Instagram: cât de profitabilă este platforma

Cel mai bine plătite vedete pe Instagram: cât de profitabilă este platforma

Când vine vorba de bani câștigați prin intermediul rețelelor sociale, Instagram se pare că se află pe primul loc în topul celor mai profitabile platforme pentru vedete, iar acest lucru nu se va schimba prea curând.

Dacă aveai vreo dilemă legată de apariția unor meserii care nu existau în urmă cu zece ani și care, acum, sunt absurd de profitabile, este suficient să te uiți la ce se întâmplă pe Instagram. Nu mai puțin de 1,26 milioane de dolari a primit o vedetă per mesaj sponsorizat, potrivit unui clasament realizat de rețeaua socială.

Vedeta din spatele acestui record este Kylie Jenner, în vârstă de doar 22 de ani, membră a familiei Kardashian. Tot ea a devenit în urmă cu ceva timp cea mai tânără miliardară din toate timpurile. În cazul Instagram, are cea mai profitabilă activitate dintre toate vedetele care activează online, cu 1,26 milioane de dolari în cont pentru fiecare postare, conform Mediafax.

Dacă i-ai monitorizat activitatea lui Kylie Jenner din ultimii ani, știi că a tânăra s-a lăudat cu o performanță similară și în urmă cu un an. Ea are peste 153 de milioane de urmăritori pentru contul personal de Instagram și, conform tuturor indiciilor, și-a făcut averea pe cont propriu. O sursă semnificativă de bani a venit însă din afara rețelelor sociale, prin intermediul liniei de cosmetice Kylie Cosmetics. Instagramul este însă o afacere pentru ea, iar încasările generate de platforma cu pricina au crescut cu 27% în ultimele 12 luni.

Pe locul al doilea în același clasament al influencerilor de pe Instagram se află Ariana Grande, ale cărei mesaje sponsorizate pot ajunge până la 996.000 de dolari. Singurul bărbat de pe podium este Cristiano Ronaldo. El primește aproximativ 975.000 de dolari per postare sponsorizată. Locul al patrulea revine tot în clanul Kardashian, prin intermediul lui Kim, cu 910.000 de dolari per postare. Selena Gomez este pe cinci cu 886.000 de dolari.

Citește și: