Cel mai ieftin telefon 5G vine de la Xiaomi și nu-i de ignorat

Cel mai ieftin telefon 5G vine de la Xiaomi și nu-i de ignorat

Xiaomi face, cu noul său telefon 5G, ce știe mai bine: practică prețuri mici. Deși are un hardware foarte bun, Xiaomi Mi 9 Pro 5G are un preț care te face să te gândești serios să treci la 5G chiar și când n-avem rețele prea dezvoltate în România. Și e posibil ca acest model să ajungă și la operatorii de la noi.

Nimeni nu s-a așteptat ca telefoanele cu 5G să fie ieftine, de aceea anunțul Xiaomi e cu atât mai important. Xiaomi Mi 9 Pro 5G e un telefon cu ecran de 6,4 inci Full HD OLED, poate fi cu 8 sau 12 GB memorie RAM și are Qualcomm Snapdragon 855+. Totodată, beneficiază de încărcare wireless foarte rapidă: 30 de wați.

Compania se laudă că telefonul său se încarcă, fără fir, în 69 de minute. E, posibil, un timp mai scurt decât reușesc alte telefoane pe cablu. Altfel, dacă preferi încărcătorul clasic, acest telefon suportă 40 wați pe cablu și are o baterie de 4.000 mAh.

Telefonul Xiaomi care-ți încarcă și alte dispozitive

Xiaomi Mi 9 Pro 5G

După ce Huawei a introdus încărcarea wireless reversibilă, în 2018, Samsung și acum Xiaomi au preluat ideea. Xiaomi se laudă că Mi 9 Pro 5G poate face încărcarea asta la 10 wați, în timp ce Huawei o face la 5 wați.

Dincolo de aceste detalii, da, telefonul are și camere foto. Folosește un senzor de 48 MP pentru camera principală, unul de 16 MP pentru ultrawide și 12 MP pentru telefoto. În ceea ce privește costul, telefonul începe de la circa 520 de dolari, două modele intermediare la 535 și 575 de dolari și unul de top la 605 dolari.

Configurațiile în care va putea fi cumpărat Xiaomi Mi 9 Pro 5G sunt următoarele: 8 GB RAM cu 128 GB spațiu de stocare, 8 GB cu 256 GB, 12 GB cu 256 GB și cel mai bun cu 12 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare. Dar încărcătorul wireless pe 30 wați va fi vândut separat la un preț de aproximativ 20 de dolari. Telefonul va fi vândut în primă fază în China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge