Cea mai nouă problemă cu Google Play: jocurile violente, ”la liber” pentru copii

Cea mai nouă problemă cu Google Play: jocurile violente, ”la liber” pentru copii

Mulți copii își instalează aplicații din Google Play, iar multe dintre jocurile care le sunt destinate sunt încărcate de violență.

Magazinul virtual de care sunt depenendenți toți utilizatorii de Android are mai multe probleme. Cea mai recentă a fost depistată de cei de la Wired și, din păcate, s-ar putea să-ți afecteze copilul. O analiză simplă a scos la iveală asocierea defectuoasă a limitelor de vârstă pentru jocuri destinate celor mai mici dintre utilizatori de mobile.

După ce am văzut că YouTube are o problemă majoră cu conținutul nepotrivit recomandat minorilor, un alt serviciu Google pune în pericol sănătatea mentală a copilului tău. Exemplele identificate de Wired pentru a susține această afirmație sunt numeroase. De exemplu, Mad Max Zombies are un rating de PEGI 3, care înseamnă că este lipsit de violență și potrivit pentru toate vârstele. Trebuie să te joci doar pentru câteva minute până începi să măcelărești hoarde de zombi cu cele mai agresive metode și găleți de sânge.

Ilustrat în imaginea de mai sus, Baby Panda Dental Care te invită să lași un panda fără dinți în cel mai grafic mod cu putință, cu un grad prea mre de libertate. Cu aceleași probleme de catalogare, au fost identificate jocuri de păcănele pe bani reali și aplicații care îți foloseau în mod abuziv datele de locație și alte permisiuni.

În total, 52 de aplicații au fost trimise la Google pentru analiză de către publicația din spatele studiului. Dintre acestea, 16 au fost șterse, relansate cu ratingul potrivit de vârstă sau cu permisiuni mai puține. Mad Max Zombies este acum oferit cu un rating PEGI 12 pentru copii de minim 12 ani sub numele Mad War Zombies.

Problema majoră ține însă de faptul că, până la această sesizare, răul a fost deja făcut. Multe dintre aplicațiile raportate aveau peste 100.000 de instalări. Cei de la Google nu au comentat încă într-o manieră oficială pe marginea scandalului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Wired