Ce scrie pe Wikipedia despre Gheorghe Dincă. Unele informații despre criminalul din Caracal sunt false

Ce scrie pe Wikipedia despre Gheorghe Dincă. Unele informații despre criminalul din Caracal sunt false

Gheorghe Dincă are și pagină dedicată pe Wikipedia, în cazul în care erai interesat să afli cine este cel care a recunoscut că a ucis și apoi a ars/măcelărit două fete pe care anterior le-a violat. Nu este o pagină cu prea multe informații, iar unele sunt false, așa că nu trebuie să încredere în tot ceea ce vezi pe internet. Cineva este, însă, indignat și a cerut ștergerea acestei pagini dintr-un motiv pe care o să-l vezi în rândurile următoare.

Gheorghe Dincă este principalul suspect anchetat în cazul de dublă crimă din Caracal, după ce Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceșanu (15 ani) și-au pierdut viața în urma sechestrării exercitate de către Dincă. Deocamdată, el nu a fost trimis în judecată și nu este condamnat, dar oamenii deja îl numesc criminal, mai ales că a recunoscut deja că le-a ucis pe cele două fete.

Gheorghe Dincă, pe Wikipedia

Ce scrie pe Wikipedia despre Gheorghe Dincă. Unele informații despre criminalul din Caracal sunt false

Abia au trecut două săptămâni de când s-a aflat de moartea celei de-a doua fete, Alexandra, ancheta este în continuare în desfășurare, dar pe Wikipedia au apărut deja câteva informații despre suspect.

„Gheorghe Dincă, (n. 27 mai 1953, Caracal, România) este un criminal în serie român. A ajuns in atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta. În cursul anchetei a ieșit la iveală că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime. Ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere. S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 18 ani […]”

Ce este greșit despre Gheorghe Dincă, pe Wikipedia

Până aici, nimic eronat, în sensul că sunt informațiile care au tot circulat în aceste zile pe internet și la televiziuni. În rândurile următoare, însă, apare o informație eronată:

„Gheorghe Dincă este oficial șomer, el câștigându-și existența din vânzarea de fier vechi, bișniță și recent, se pare, în urma acuzațiilor care i se aduc și perchezițiilor de către DIICOT , din traficul de persoane […]”

Dincă nu este șomer pentru că este pensionar. Într-adevăr, mai câștiga niște bani din bișnița cu fier vechi și piese auto, dar, la data la care este scris acest articol, încă nu se știe dacă obținea bani din traficul de persoane. Rămâne de văzut, în zilele următoare, care vor fi informațiile oficiale, pe care, sperăm, că ni le va transmite DIICOT.

Ai AICI linkul către pagina unde apar informațiile, dar am atașat și o captură foto, în cazul în care va fi luată în seamă cererea de ștergere a paginii.

Casa lui Gheorghe Dincă a fost marcată și pe Google Maps, cu toate detaliile incluse, iar dacă scrii pe Google „casa lui”, printre completările sugerate se numără „casa lui Gheorghe Dincă” și „casa lui Gheorghe Dincă Caracal.”

Ce scrie pe Wikipedia despre Gheorghe Dincă. Unele informații despre criminalul din Caracal sunt false

Citește și: