Cea mai mare schimbare la Clever: ce e Free Now și cum poți merge gratis

Cea mai mare schimbare la Clever: ce e Free Now și cum poți merge gratis

Clever dispare în câteva luni. Aplicația va fi însă înlocuită cu un nou serviciu: Free Now, parte din grupul Daimler. Vestea bună pentru tine e că vei merge gratis, în anumite condiții, sau vei avea curse la jumătate de preț.

Dacă folosești aplicația Clever, atunci trebuie să știi că te vei mai bucura de aceasta doar câteva luni de aici încolo. Compania care o deține a fost preluată integral de Daimler încă din 2017 și, acum germanii, vin cu propria aplicație pe care o folosesc deja în parteneriat cu BMW pe mai multe piețe europene.

Free Now a fost lansată și-n România.  Bugetul de rebranding se ridică la trei milioane de euro. Germanii caută să se impună și pe piața din România și promit multe, atât șoferilor cât și clienților.

Pentru 2020, se estimează o creștere de 50% a numărului de curse. Sunt planuri ambițioase dacă te gândești că estimarea pentru anul acesta prin Clever arată un număr de 30 de milioane de curse.

Clever devine Free Now și-ți promite curse gratuite

Pentru început, Daimler și BMW trebuie să se asigure că aplicația Free Now e tentantă pentru șoferi. Unii dintre ei vor primi și bani ca să treacă pe Free Now.

„Într-un scenariu optimist, până la finele primului trimestru, vrem ca toți șoferii utilizatori ai aplicației clevertaxi.ro să migreze spre Free Now. O perioadă aplicațiile vor funcționa în paralel, dar până la finele lunii iunie 2020 vom închide clevertaxi.ro. Alocăm pentru rebanding și pentru trecerea mai rapidă la noua aplicație un buget de 3 milioane de euro. Vom stimula financiar șoferii să migreze la Free Now.”
Andrei Frunză, directorul general Clever Tech.

Clevertaxi.ro a ajuns, în acest an, la aproximativ un milion și jumătate de utilizatori. Iar numărul curselor crește pe acest final de an,

„Ne așteptăm ca aplicația noastră să intermedieze 30 milioane de curse în acest an la nivel național, serviciul fiind disponibil în 20 de orașe ale țării. Luna decembrie este una mai specială, cu foarte multe curse.”

Există și câteva oferte prin care Free Now vrea să te atragă: primii 100.000 de bucureșteni călătoresc gratuit cu Free Now, în limita a 20 de lei pentru prima cursă, iar pasagerii care aleg să facă plata prin card au, până pe 15 decembrie, reducere de 50% pentru toate călătoriile.

Șoferii Clever sunt în plin proces de tranziție la noua platformă. Flota urmează să integreze 90% din cei 15.000 de șoferi ai companiei în București până la finalul acestui an. Aplicația va fi disponibilă în București și în alte orașe din țară.

Citește și: