Acestea sunt căștile pe care o să le vrei la orice concert

Acestea sunt căștile pe care o să le vrei la orice concert

Dacă nu ai prins un loc aproape de scenă la concert, tehnologia ar putea fi destul de utilă. Deci poate la următorul festival vei asculta muzica la căști.

Să-ți pui căștile în timpul unui concert este destul de contraintuitiv. Dar dacă asta îți garantează o calitate audio mai bună?

Peex este un tip de căști, dar care sunt continuate cu un receiver wireless pe care îl porți în jurul gâtului. Astfel, cu ajutorul aplicației care însoțește dispozitivul, poți mixa singur sunetul unui concert live, în timp real.

Căștile sunt de tip in-ear. Sistemul captează sunetul direct de pe scenă și te lasă să-l modifici după preferințele tale. Astfel, poți să dai mai tare instrumentul în timpul unui solo de chitară sau poți să te concentrezi mai mult pe vocea artistului de pe scenă.

Compania zice aceste căști că te mai ajută la o chestie: nu-i mai auzi pe cei care cântă lângă tine. Deși unii spun că asta face parte din experiența unui concert live și că nu prea e de bine.

În backstage, Peex are o consolă care interacționează cu instalația de sunet de pe scenă. De asemenea, mai multe transmițătoare wireless care îți detectează locația exactă. Astfel, sunetul din căști este sincronizat perfect cu cel live, în funcție de locul în care te afli în sală.

Peex, start-up ul britanic de audio tech, a făcut echipă cu Elton John în încercarea de a oferi o experiență audio cât mai bună în timpul concertelor. Dispozitivul și-a făcut debutul în timpul turneului de retragere al artistului de pe scena muzicală.

Nu este încă pus în vânzare, dar a fost testat de câțiva oameni, care au fost mulțumiți de ce oferă device-ul. Peex plănuiește să închirieze tehnologia sălilor de concerte. Vrea ca dispozitivul să fie folosit de cât mai mulți fani ai concertelor, deci nu va fi exagerat de scump.

Citește și:
Sursa: Engadget
Etichete: