Casa de 500 de dolari îți arată că totul este posibil, când iubești natura

Casa de 500 de dolari îți arată că totul este posibil, când iubești natura

Un cuplu de pasionați de artă cu o fire artistică a construit o casă neobișnuită în mijlocul naturii. Pe lângă aspectul incredibil, este remarcabil costul derizoriu, doar 500 de dolari.

În ziua de azi, costul unui cămin poate atinge sume astronomice. Nu este deloc exagerat să investeși o sută de mii de euro într-o casă sau chiar două sute de mii de euro. În momentul în care o construiești tu de la zero și te implici în fiecare decizie, iar materialele reciclate au reprezentat o prioritate, costurile scad însă vertiginos.

casa ferestre natura

În imaginile de mai sus, poate fi admirată o locuință de doar 500 de dolari. Aceasta a implicat un volum semnificativ de creativitate, multă răbdare și absurd de multă muncă. Vine la pachet cu minusuri importante pe partea de utilități, dar acele particularități reprezintă o mare parte din farmecul ei. În definitiv, ar fi păcat să ajungi până în mijlocul naturii doar pentru a petrece timpul pe internet.

Casa de 500 de dolari a reprezentat proiectul ultimilor ani pentru fotograful Nick Olson și designerul Lilah Horwitz. Cuplul de artiști și-a început aventura în natură în urmă cu ceva timp. Amândoi și-au dat demisia de la muncă și au hotărât să se mute într-un cort, în zona munților din Virgina de Vest. În acea perioadă, au consumat doar orez și fasole, cât și-au construit și gândit căbănuța din ferestre.

casa naturaCostul derizoriu a fost posibil prin recilarea multora dintre materialele folosite la construcție, începând cu ferestrele care formează peretele frontal al locuinței și terminând cu lemnul care a fost preluat din diverse ruine. În practică, cei doi au strâns majoritatea lemnului și a geamurilor dintr-un hambar părăsit foarte vechi. Întregul proces de construcție a durat câteva luni.

Din păcate, cuplul petrece doar câteva săptămâni pe an în casa spectaculoasă. Între timp, s-au mutat din nou în oraș și s-au reangajat. Se pare totuși că nu este atât de simplu să renunți la electricitate și canalizare. Mai multe detalii despre aventura lor pot fi desprinse din clipul de mai jos.

Citește și: