Care este impactul schimbărilor climatice asupra economiei mondiale

Care este impactul schimbărilor climatice asupra economiei mondiale

Schimbările climatice sunt o amenințare reală de care toate guvernele lumii trebuie să țină cont. Încălzirea globală, de exemplu, va avea efecte devastatoare asupra creșterii economice la nivel mondial. Și noi studii vin să demonstreze acest lucru.

Sunt de ja vreo câțiva ani de când se vorbește de efectele negative pe care le pot avea schimbările climatice asupra planetei. Încălzirea globală reprezintă o amenințare pentru planetă și, dacă nu vor fi luate urgent măsuri, efectele pot fi dezastruoase. Multe comunități riscă să fie private de hrană, apă și adăpost, iar schimbările climatice vor submina și democrația și drepturile omului.

Acum, apar noi studii care analizează și impactul economic. Practic, mai bine de 3% din creșterea economică a lumii va fi anihilată de schimbările climatice.

Ce impact are clima asupra economiei

Statele Unite ale Americii reprezintă cea mai puternică economie a lumii. Și, dacă acolo sunt probleme, atunci efectele vor fi în lanț. Un dezastru economic peste ocean are efect de domino în toate colțurile lumii. Și nici americanii nu scapă de efectele produse de schimbările climatice. Potrivit Fondului Monetar Internațional, Statele Unite își va reduce rata de creștere economică cu peste un procent în următoarele trei decenii.

Printre cele mai afectare regiuni de modificările climatice vor fi Africa, America de Sud și Orientul Mijlociu.

Asta pentru că acolo se înregistrează temperaturi ridicate și acum. Iar încălzirea globală nu va face decât să agraveze situația. În aceeași situație sunt și economiile mici, expuse oricum în fața deranjelor economice.

Liderii lumii se vor întâlni luna viitoare la Madrid tocmai pentru a discuta despre schimbările climatice, la un summit ONU. Practic, se vor căuta soluții pentru a stopa o încălzire globală accelerată. „Schimbarea climatică ameninţă să distrugă progresul realizat în 50 de ani de dezvoltare, sănătate globală şi diminuare a sărăciei”, a spus spuneau recent oficialii Organizației Națiunilor Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: