Capitolul la care oamenii și delfinii se aseamănă izbitor de mult

Capitolul la care oamenii și delfinii se aseamănă izbitor de mult

Atunci când vine vorba despre cucerirea femeilor se pare că nu numai bărbații depun un efort suplimentar, dar și delfinii masculi. Iată ce comportament adoptă delfinii pentru a impresiona femelele.

O echipă de oameni de știință de la Universitatea de Vest din Australia (UVA), Universitatea din Zurich și de la Universitatea Murdoch, a realizat un studiu care ne arată ce ritualuri au delfinii atunci când vine vorba de cuceriri.

Ei bine, potrivit studiului, delfinii le oferă femelelor bureți marini mari în speranța împerecherii. Este prima oară când acest comportament este observat în cadrul speciei.

La ce trucuri apelează delfinii pentru a cuceri femelele

Nu sunt mulți masculi din lumea animală se obosesc să curteze femelele înainte de împerechere. Însă, de exemplu, păsările o fac, acestea aruncă în aer obiecte colorate pentru a le impresiona pe viitoarele partenere. În cazul delfinilor masculi, aceștia cară obiecte pentru a demonstra forța și calitatea lor de partener de împerechere, conform savanților.

Iar specialiștii au putut observa acest comportament în direct. Mai exact, aceștia au asistat la un moment fascinant în care un delfin s-a scufundat pentru a lua un burete de pe fundul mării, pe care ulterior l-a dăruit unei femele. Simon Allen, de la UVA, a spus că a rămas perplex să observe aceste comportamente la început. Totuși, pe măsură ce anii au trecut, dovezile s-au adunat. O altă curiozitate a fost că acești delfini folosesc și camarazi care să îi ajute în cuceririle lor. Comportamentul acesta se poate observa și în lei, maimuțe urlătoare și la oameni.

Însă, dacă facem o comparație cu ritualul de curtare din rândul oamenilor, acesta nu dă întotdeauna rezultate. Așa că, cercetătorii vor să realizeze și alte studii pentru a afla care este rata de succes în ceea ce privește curtarea la delfini.

Citește și:
Etichete: