Când se va lansa Huawei Mate 30, bateria lui te-ar putea convinge să-l cumperi

Când se va lansa Huawei Mate 30, bateria lui te-ar putea convinge să-l cumperi
Sursa foto: Huawei Mate 20 Pro / iFixit
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
12:19 20.08.2019

Huawei Mate 30 urmează să fie prezentat undeva spre finalul lunii septembrie. Până atunci, vor mai fi informații neoficiale despre el. Una dintre ele e despre baterie și asta e, poate, cea mai mare surpriză.

Așa cum ne-a obișnuit Huawei, cel mai probabil vorbim de trei versiuni de Mate 30. Una va fi Lite, una va fi mid-range, iar una va fi Pro. Ei bine, pentru Huawei Mate 30 Pro ar putea fi pregătită o baterie imensă: 4.500 mAh.

Acest acumulator ar fi folosit pentru un ecran de 6,7 inci 2K AMOLED, un procesor Kirin 990 capabil să se conecteze la rețele 5G și pentru trei camere foto. Bateria pentru Mate 30 simplu ar fi de 4.200 mAh.

De ce contează că telefonul Huawei va avea o baterie atât de mare

Până în urmă cu doi-trei ani, cele mai mari baterii erau în telefoane ieftine. Asta pentru că acele modele erau vândute în țări unde nu aveai confortul de-a fi constant pe lângă o priză. Dar lucrurile s-au schimbat un pic. Samsung, Huawei și alți producători au mărit capacitatea chiar și în telefoanele premium.

Dacă Huawei Mate 30 Pro va avea această baterie de 4.500 mAh, e cel mai serios pas în direcția oferirii unei autonomii bune. Cea mai mare grijă acum e ca bateria să nu fie o strategie de-a companiei pentru a compensa modemul 5G deficitar.

Conform IHS Markit, producători terți care ar folosi modemul Balong 5000 5G de la Huawei ar face compromisul între autonomie și dimensiuni. O baterie mai mare necesită un telefon mai mare, implicit. Sigur, la un ecran de 6,7 inci, Mate 30 Pro n-ar avea o problemă cu dimensiunea.

Dincolo de această problemă, Huawei Mate 30 Pro ar beneficia de încărcare wireless rapidă la 25 wați și încărcare rapidă pe fir la 55 wați. Dacă aceste zvonuri sunt confirmate, compania ar putea oferi cea mai rapidă încărcare, dintre toți producătorii de top.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: PhoneArena