Call of Duty, cel mai popular joc în 2018: Cum arată top 10 pe PS4

Call of Duty, cel mai popular joc în 2018: Cum arată top 10 pe PS4

Pentru că abia a început 2019, cei de la Sony au profitat de ocazie pentru a publica un clasament cu cele mai bine vândute jocuri în 2018. Pe prima poziție se află Call of Duty.

Deși s-au lansat o sumedenie de jocuri video în 2018, doar câteva dintre ele reușesc să aibă priză mare la public. Pornind de la acest context, oficialii Sony au publicat două clasamente de tip top 10 cu cele mai populare jocuri ale anului trecut. Unul tratează piața din Statele Unite ale Americii, în timp ce al doilea face referire la situația din Europa.

În mod previzibil, cele două topuri sunt destul de similare. Diferențele sunt date de afinitățile culturale ale europenilor și americanilor. De exemplu, cel mai bine vândut joc în Europa a fost FIFA 2019, în contextul în care americanii nu au niciun fel de afinitate pentru fotbalul european.

În orice caz, Call of Duty: Black Ops 4 a fost cel mai bine vândut al anului trecut în America de Nord și al doilea cel mai bine vândut joc în Europa. În contextul în care Red Dead Redemption 2 s-a lansat tot în 2018, performanța jocului publicat de Activision este cu atât mai impresionantă.

Revenit la cel mai nou titlu al Rockstar Games, Red Dead 2 ocupă locul în clasamentul american și locul al treilea în top 10 pentru piața din Europa. Îndrăgitul Spider Man, lansat exclusiv pentru consola celor de la Sony, încheie top 3 în SUA și apare pe poziția a patra în Europa. Spider Man s-a bucurat de review-uri foarte bune la momentul lansării și s-a vândut bine, dar nu avea cum să se lupte de la egal la egal cu francize puternice precum Call of Duty sau Red Dead Redemption.

Când vine vorba de creații free-to-play, fără să surprindă pe nimeni, Fortnite a fost descărcat de cele mai multe ori. Pe poziția a doua se află H1Z1, iar Brawlhalla este pe locul trei. Lista completă poate fi parcursă pe site-ul Sony.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: