22 feb. 2017 | 16:36

După lungi negocieri, Verizon cumpără, în sfârșit, Yahoo

ACTUALITATE
După lungi negocieri, Verizon cumpără, în sfârșit, Yahoo

Se discută despre achiziția Yahoo de către Verizon de aproximativ un an, dar detaliile au fost abia acum puse la punct. 

Contra sumei de 4,83 miliarde de dolari, Verizon a făcut în 2016 o ofertă pentru a cumpăra Yahoo. Intenția a fost clasificată ca fiind una lăudabilă într-o perioadă în care compania condusă de Marissa Mayer nu prea mai reușea să genereze un profit semnificativ. Problemele au început să apară în momentul în care pe internet au fost publicate detaliile mai multor atacuri de proporții la adresa serverelor Yahoo în perioada 2013 – 2014. La momentul respectiv a ieșit la iveală faptul că mai multe milioane de conturi sunt vulnerabile. 

Din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania, foarte mulți analiști au fost convinși că Verizon se va retrage din respectiva înțelegere și va renunța la ofertă. Se pare că nu a fost chiar așa, dar operatorul de telefonie american a profitat totuși de atacurile cibernetice pentru a negocia suma plătită pentru Yahoo.

Prețul oficial pentru achiziția Yahoo de către Verizon a fost confirmat ieri după mai multe săptămâni de negocieri. Discountul față de suma inițială este de 350 de milioane de dolari. Momentan, contractul de vânzare – cumpărare tot nu a fost semnat, dar s-a bătut palma pentru această sumă și a devenit puțin probabil ca cineva să renunțe sau să modifice înțelegerea.

E important de reținut că înțelegerea dintre cele două companii nu se va rezuma doar la bani. În schimb, va fi vorba și de alte costuri pe care ambele companii s-au decis să le acopere. Vor mai exista câteva amenzi din partea autorităților americane vizavi de securitatea slabă ce a dus la atacurile de acum câteva luni. Acestea din urmă vor fi plătite de Yahoo împreună cu alte posibile amenzi din partea US Securities and Exchange Commission. Respectiva autoritate investighează la această oră dacă nu cumva le-a luat prea mult celor de la Yahoo până când au anunțat utilizatorii rețelei că datele lor au fost sau sunt în pericol.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele