Aplicația de dating care folosește AI pentru a detecta pozele indecente

Aplicația de dating care folosește AI pentru a detecta pozele indecente

Inteligența artificială poate fi folosită într-o mulțime de circumstanțe, iar aplicațiile de dating precum Bumble folosesc și ele tehnologia.

Aplicația de dating Bumble va folosi inteligența artificială în cazul fotografiilor indecente care sunt trimise de utilizatori. Astfel, cei care nu vor să vadă aceste imagini vor fi automat protejați, pentru că aplicația le va blura.

Aplicația este destul de populară, are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați. 72% dintre aceștia au sub 35 de ani.

Totuși, dacă decizi că vrei într-adevăr să vezi fotografia estompată, o poți face. În caz contrar, poți bloca sau raporta imaginea moderatorilor.

Opțiunea face parte dintr-o inițiativă de siguranță care a pornit de la co-fondatorii aplicației. Va fi disponibilă din iunie și se va aplica și pe celelalte aplicații de dating care aparțin aceleiași companii-mamă.

Bumble este printre puținele aplicații de dating care te lasă să trimiți și fotografii pe chat. Din iunie, inteligența artificială va ajuta utilizatorii să evite imaginile pe care probabil nu ar vrea să le vadă.

Cum va ajuta inteligența artificială utilizatorii Bumble

Totul funcționează asemenea imaginilor cu conținut nepotrivit pe care Facebook le blurează. Sub imagine, utilizatorii vor vedea textul „Această fotografie este blurată pentru a te proteja de conținut necorespunzător”.

„Cu inteligența noastră artificială revoluționară, putem detecta potențialul conținut nepotrivit și te putem atenționa asupra imaginii înainte să o deschizi”, spune Bumble. Compania susține că tehnologia funcționează în 98% dintre cazuri.

Pe lângă asta, unul dintre fondatorii Bumble colaborează cu autoritățile statului Texas pentru a clasa drept infracțiune trimiterea de fotografii nud nesolicitate. Urmărește ca responsabilii să fie amendați cu 500 de dolari.

Cei care susțin legea notează faptul că este ilegal ca cineva să se expună nud pe stradă. „Ceva ce este deja o infracțiune în realitate ar trebui să fie o infracțiune și în mediul online”, a spus, Morgan Meyer, politicianul care lucrează la elaborarea legii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge