Cum un român a dat o țeapă de 1300 de euro pe Facebook

Cum un român a dat o țeapă de 1300 de euro pe Facebook

Un român ce locuiește în Italia a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. 80 de persoane au donat 1300 de euro, iar Poliția îl bănuiește de înșelăciune.

Polița din Constanța a început cercetările față de Bogdan Druga, bărbatul care a inițiat o campanie de strângere de fonduri pe Facebook pentru salvarea Cazinoului din Constanța. Românul care locuiește în Italia spera să strâng 3 milioane de euro pentru a salva clădirea de pe malul mării.

„Cazinoul din Constanţa este al constănţenilor şi aşa trebuie să rămână. Dacă reuşim restaurarea şi reintroducerea acestuia în circuitul turistic se va crea o fundaţie care să se ocupe de administrarea acestui simbol al oraşului Constanţa. Cazinoul va fi donat fundaţiei care se va asigura de păstrarea şi mentenanţa acestui simbol în numele constănţenilor”, spune el pe pagina deschisă pentru strângerea de fonduri.

Câteva zeci de persoane au răspuns apelului și au donat diverse sume de bani, iar suma totală a ajuns la 1300 de euro.

De ce gestul românului este considerat înșelăciune

cazino

Problema pentru Bogdan Druga este că acea clădire aparține Primăriei Constanța și este administrată de Compania Națională de Investiții (CNI), iar CNI, cât și Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice spun că nu au nimic în comun cu strângerea de fonduri, aceasta nefiind autorizată de vreo autoritate publică.

Așa că este foarte probabil ca aici să fie vorba de o înșelăciune, deși Bogdan Druga susține că inițiativa sa este una bună. Totuși, poliţiştii constănţeni s-au autosesizat şi au deschis în cauză un dosar de cercetare penală pentru înşelăciune.

Chiar dacă ar fi strâns o sumă necesară pentru reabilitare, cum ar fi putut el face asta când Cazinoul din Constanța aparține Primăriei, adică a unei autorități. CNI a încercat de mai multe ori să organizeze licitații pentru reabilitare, dar au fost contestate apoi anulate, iar acum se pregătește o patra licitație.

Citește și:
Etichete: