BMW a lansat o trotinetă electrică absurd de scumpă

BMW a lansat o trotinetă electrică absurd de scumpă
Sursa foto: BMW

Trotinetele electrice au devenit mijloace alternative de transport în orașe. BMW nu stă deoparte și lansează o trotinetă electrică absurd de scumpă.

Compania germană a prezentat mai multe motociclete în cadrul Barcelona Motorcycle Fair, dar și un nou scuter electric, după cum le place să spună (dar în esență este o trotinetă), numită Motorrad X2 City.

Lansarea ei a surprins pe toată lumea. Mai ales prețul cerut. BMW își respectă statutul de brand premium, iar trotineta sa te va costa 2400 de euro, dacă vrei să o cumperi. Poate o merita banii. Hai să vedem ce face.

Ce este special la trotineta electrică a BMW

BMW Motorrad X2City atinge o viteză de 25 km/h (ca mai toate trotinetele eletrice de pe piață) și are o autonomie de 25-35 de kilometri (și alte modele mai ieftine oferă o autonomie similară) datorită bateriei litiu-ion de 408 Wh, ce este integrată în șasiul acesteia. Poți să o încarci de la o priză normală și se încarcă de la 0 la 100% în două ore și jumătate.

Ceea ce este diferit la X2City față de alte trotinete este faptul că are roțile mai mari, ceea ce ar trebui să-ți dea o mai mare stabilitate, să-ți permită să treci mai ușor peste gropi și peste borduri.

Ca să accelerezi apeși cu piciorul pe o pedală ceea ce ar trebui să-ți dea o experiență mai apropiată de șofat decât o trotinetă obișnuită, unde accelerația și frânarea se face prin intermediul unei manete aflată pe coarne.

Trotineta electrică a BMW cântărește 20 de kilograme și se poate plia. De asemenea, are un port USB pe care-l poți folosi să-ți încarci telefonul, de exemplu, atunci când mergi la birou.

O inițiativă bine venită din partea gigantului german, dar cred că ar trebui să-și reducă prețurile sau măcar să aducă dotări care să justifice prețul cerut.

Citește și:
Sursa: Android Pit