Bluetooth 5.1 rezolvă toate problemele pe care nu știai că le ai

Bluetooth 5.1 rezolvă toate problemele pe care nu știai că le ai

Comunicațiile wireless au devenit din ce în ce mai performante în ultimii ani, iar protocoalele pentru astfel de comunicații sunt îmbunătățite constant. Cea mai recentă inovație din domeniu este intitulată Bluetooth 5.1.

În cazul în care ești dependent de echipamente Bluetooth și ai întâmpinat numeroase probleme cu ele de-a lungul anilor, multe dintre ele se vor remedia odată cu tranziția la noua versiune. Printre altele, Bluetooth 5.1 va facilita navigația între pereți, prin mall-uri și aeroporturi, iar dacă obișnuiești să-ți pierzi diverse gadgeturi compatibile, le vei localiza mai ușor. Practic, noua versiune îți va oferi indicații clare de direcție între două aparate cu aceeași tehnologie.

La ora actuală, Bluetooth nu poate decât să estimeze distanța între două gadgeturi prin intermediul puterii semnalului. La Bluetooth 5.1, pentru că se va petrece o comunicație în două sensuri între echipamente, va putea fi depistată poziția și orientarea cu precizie ridicată. Astfel, dacă aveai un tracker la chei în trecut, în loc de o referință abstractă precum cald/rece, vei avea o săgeată care să te ghideze, ca la GPS.

Bluetooth 5.1

O altă îmbunătățire majoră din Bluetooth 5.1 va viza modul Advertising, prin care diverse echipamente ”își promovează” existența. Principiul respectiv este util mai ales în cazul în care două dispozitive comunică ocazional între ele, fără să fie conectate permanent. Poate fi vorba de un tensiometru inteligent care îți sincronizează măsurătorile cu telefonul, fără să fie conectat constant și fără vreo intervenție din partea ta.

Nu în ultimul rând, Bluetooth 5.1 va îmbunătăți stabilitatea canalului de comunicații și va funcționa mai bine la scară largă, când sunt mai multe dispozitive implicate în ecuație în același timp. În plus, același mod Advertising va permite echipamentelor electronice cu baterii mai mici (Smartwatch) să profite de efortul făcut pentru sincronizarea datelor de un dispozitiv cu un acumulator mai puternic, precum un smartphone.

Beneficiile derivate din Bluetooth 5.1 sunt majore, cu condiția să fie implementat cât mai repede, în cât mai multe gadgeturi. Bluetooth 5.1 avans

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: