Bisericile care îți arată că lui Dumnezeu îi plac spațiile mici și viitorul

Bisericile care îți arată că lui Dumnezeu îi plac spațiile mici și viitorul

Când vine vorba de biserici, ai putea avea impresia că le-ai văzut pe toate până acum, în ceea ce privește felul în care arată.

Totuși, nici această categorie de clădiri nu a fost uitată de arhitecți. Rusia este casa a două biserici moderne care îți arată că se poate face inovație și în acest domeniu.

Cum arată aceste biserici moderne din Rusia

Data viitoare când vei merge în vacanță în Rusia vei putea să treci pe la slujbă în timp ce călătorești cu trenul. Acum, există trenuri care așa cum au un vagon restaurant, au și un vagon pe post de biserică. Aceasta este una special creată pentru pasagerii ortodocși. Aici vei găsi un altar, un iconostas, dar și o mică bibliotecă cu cărți religioase, pentru a face timpul să treacă mai repede pe distanțele lungi.

Dar dacă există capele în aeroporturi, de ce nu ar exista adevărate biserici într-un vagon de tren.

biserici tren
Russian Railway
biserici tren
Russian Railway

O altă structură impresionantă în materie de lăcașe de cult este una tot din Rusia. De data aceasta designul este unul mult mai minimalist și cu greu ți-ai putea seama că este vorba chiar de o biserică ortodoxă. Aceasta este încă în faza de construcție, dar se poate număra lejer printre cele mai contemporane biserici, cel puțin în materie de estetică.

În total, biserica va putea să găzduiască un număr de 500 de oameni. Partea cea mai interesantă o reprezintă peretele de sticlă al bisericii. Toți cei care îi vor călca pragul vor avea parte de o priveliște panoramică a râului Setun din Moscova, orașul în care este construită.

Deși clădirea este una modernă și parcă desprinsă din viitor, arhitecții au reușit totuși să păstreze și elemente tradiționale. Cei care au proiectat-o au menționat că s-au inspirat pentru designul acestei biserici dintr-un templu rusesc din secolul al paisprezecelea.

biserici biserici

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: