Adolescentul care și-a băgat, la propriu, Biblia și Coranul în sânge

Adolescentul care și-a băgat, la propriu, Biblia și Coranul în sânge

Un adolescent din Franța a făcut ceva la care poate nimeni nu se gândise – a converit pasaje în ebraică și în arabă din Biblie și din Coran în ADN, iar pe acesta și l-a injectat în corp, în fiecare coapsă.

Tânărul Adrien Locatelli are 16 ani și este student la Lycée les Eaux Claires din Grenoble, Franța. El a publicat un articol pe serverul OS în care susține că este primul om care și-a injectat în corp macromolecule dezvoltate din text. Mai mult, a zis că nu a avut nevoie de echipamente speciale pentru a-și duce proiectul la bun sfârșit.

„A trebuit doar să cumpăr soluție salină și o seringă, pentru că Vector Builder mi-a trimis lichid, iar PronteoGenix mi-a trimis pudră”, a explicat băiatul.

Compania VectorBuilder se ocupă de crearea virușilor care se pot strecura în catenele ADN și să editeze genele, pe când PhotoGenix sintetizează ADN personalizat. În principal, clienții companiilor sunt oamenii de știință, dar produsele lor sunt disponibile pentru oricine.

Metoda lui Locatelli de a translata textele în ADN a fost scurtă și la obiect. Informațiile ADN sunt codate prin intermediul nucleotidelor A, G, T și C. Astfel, Locatelli a aliniat fiecare literă din alfabetul ebraic și cel arabic cu o nucleotidă, astfel încât fiecare nucleotidă reprezenta mai mult de o singură literă.

De ce a făcut totuși băiatul acest experiment? Răspunsul lui este următorul: „Am făcut acest experiment ca un simbol al păcii dintre religii și știință”, a zis el. „Cred că pentru o persoană religioasă este un lucru bun să se injecteze cu texte religioase”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Live Science