12 iun. 2019 | 10:21

Cum crede BCR c-o să te facă să uiți de cash și plata cu cardul

ACTUALITATE
Cum crede BCR c-o să te facă să uiți de cash și plata cu cardul

Apple Pay va fi disponibil în România în acest an prin intermediul băncilor ING Bank, Banca Transilvania și Orange Money. Dar și prin BCR.

Sergiu Manea, CEO al BCR, a anunțat că banca lucrează cu Apple pentru soluția Apple Pay, care va permite plățile cu telefoanele iPhone. Acesta nu a zis o dată la care serviciul va fi disponibil în România, dar probabil Apple Pay va ajunge pe teritoriul țării noastre în această vară, după cum s-a speculat în urma anunțului ING și al Băncii Transilvania.

Plata prin Apple Pay funcționează oriunde sunt acceptate și plăți contactless obișnuite. Dar trebuie să fie POS acceptat de Apple, că altfel nu. Iar dacă nu e acceptat de Apple, trebuie să fie aprobat de un partener, în cazul de față fiind vorba de ING Bank, Banca Transilvania, Orange Money sau BCR.

BCR are Apple Pay pentru iOS și George Pay pentru Android

Totuși, Banca Comercială Română pregătește și o altă aplicație prin vei putea efectua plăți cu telefonul. George Pay este deja în teste și aceasta va fi disponibilă utilizatori în această vară.

Aplicaţia George Pay integrează o varietate de modalităţi de plată, de la transferuri bancare, în lei sau valută, plăţi de facturi şi plăţi instant, până la plăţi NFC cu telefoanele care au sistem de operare Android.

BCR a anunţat că este gata să-şi deschidă API-urile (Application Programming Interface) pentru furnizorii-terţi care vor să propună soluţii financiare digitale. George se deschide astfel în România pentru antreprenorii fintech şi dezvoltatorii de aplicaţii şi servicii financiare.

La șase luni de la lansare, George a ajuns la jumătate de milion de clienţi în România, iar 85% dintre ei accesează aplicația de pe telefon. Platforma George activează în patru țări (România, Austria, Cehia şi Slovacia) și are acum aproape cinci milioane de clienţi.

Plata cu telefonul (indiferent dacă e vorba de Apple Pay sau ING Pay) pare a fi o alternativă excelentă pentru foarte mulți români, dacă este să ne luăm după datele ING. În nouă luni, peste 73.000 de clienți și-au activat serviciul de plată cu telefonul și au făcut 2,9 milioane de tranzacții.