UE lucrează la cea mai complexă bază de date pentru a te identifica ușor

UE lucrează la cea mai complexă bază de date pentru a te identifica ușor

După legea copyright-ului adoptată în martie, Uniunea Europeană vine din nou cu noutăți și vrea să creeze de data aceasta o bază de date.

Uniunea Europeană urmărește să construiască Common Identity Repository sau CIR. Aceasta este o bază de date gigant care ar urma să fie compusă prin fuzionarea datelor din mai multe surse a peste 350 de milioane de oameni.

Ceea ce face baza de date atât de complexă este faptul că va conține și date biometrice despre cei de pe listă. Aceștia ar fi atât cetățeni ai Uniunii Europene, cât și locuitori din afara acesteia.

Ce va conține baza de date a Uniunii Europene

Datele ar proveni, în primul rând, din Sistemul de informații Schengen (SIS), Sistemul de informații privind vizele (VIS) și Eurodac (baza de date europeană de amprente digitale pentru identificarea solicitanților de azil). În plus, alte trei noi sisteme ar putea fi integrate în baza de date UE: sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare, sistemul de intrare/ieșire, dar și sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile.

Common Identity Repository va conține date de identificare cum ar fi nume, date de naștere, CNP-uri, numere de pașaport, dar și alte detalii personale. În plus, aceasta va conține și date biometrice, precum amprente și scanări faciale. Toate informațiile vor putea fi accesate de către toate organele legii, inclusiv de către autoritățile de frontieră.

Principalul scop va fi simplificarea eforturilor oamenilor legii de identificare a persoanelor. Aceștia vor putea să realizeze căutări într-un mod mult mai rapid, datorită sistemului unificat. Nu ar mai trebui să caute prin baze de date individuale.

CIR a primit undă verde de la Parlamentul European pe 15 aprilie. Odată ce va intra în vigoare, baza de date CIR va deveni una dintre cele mai mari baze de date de urmărire a oamenilor din lume.

Citește și:
Sursa: ZDNet