Bărbații preferă femeile instabile emoțional: explicația cercetătorilor

Bărbații preferă femeile instabile emoțional: explicația cercetătorilor

Un studiu recent a atras atenția asupra faptului că bărbații preferă femeile instabile emoțional când vine vorba de experiențe sexuale memorabile.

Un studiu publicat în New York Post atrage atenția asupra unor particularități ciudate când vine vorba de preferințele bărbaților și ale femeilor pentru parteneri. Din câte se pare, femeile ar opta pentru un bărbat pe care nu îl consideră atrăgător, cu condiția să fie mai atent la detalii. De partea cealaltă a baricadei, bărbații preferă femeile instabile din punct de vedere emoțional pentru sex.

Studiul a fost realizat de cercetători germani pe un eșantion reprezentativ de 1000 de persoane. În trecut, un alt studiu cu tematică sexuală a ajuns la concluzia că intensitatea unei experiențe sexuale este influențată de percepția pe care o ai asupra compatibilități cu acea persoană. Nu contează dacă respectiva noțiune de compatibilitate nu este ancorată în argumente reale. Până acum însă, cercetătorii nu au analizat modul în care personalitatea unei persoane influențează viața sexuală a unui om.

Julia Velten a fost responsabilă de chestionarul prin care a analizat viața sexuală și personalitatea voluntarilor care au participat la studiu. În cazul femeilor, întrebările au gravitat în jurul dorinței sexuale, a satisfacției, excitării și orgasmului. În cazul bărbaților, s-a concentrat pe erecție, dorință, satisfacție și orgasm.

Concluziile au fost clare. ”Bărbații ale căror partenere sunt mai puțin stabile emoțional se bucură de o viață sexuală mai bună.” În același timp, ”femeile care sunt atrase mai puțin de un partener se bucură de o experiență sexuală mai bună.”

Studiul a fost publicat în Jurnalul de Cercetare Sexuală și mai include câteva concluzii interesante. În cazul femeilor și bărbaților care se entuziasmează la fantezii erotice sau stimuli vizuali, un partener cu aceleași sensibilități este de preferat. Media de vârstă a participanților la studiu a fost de 51 de ani, iar mulți dintre ei au început relația curentă în urmă cu 24 de ani. Ca o particularitate optimistă relevată de același studiu, o viață sexuală sănătoasă este posibilă chiar și în cazul relațiilor pe termen lung.

Citește și: