Băiatul care s-a vaccinat împotriva voinței părinților lui

Băiatul care s-a vaccinat împotriva voinței părinților lui

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu copiii anti-vacciniștilor când mai cresc? Se pare că unii din ei ajung să se vaccineze, împotriva voinței părinților.

Tânărul Ethan Lindenberger, în vârstă de 18 ani, din Statele Unite ale Americii, este exemplul perfect. El a început să pună la îndoială gândirea anti-vaccinistă a părinților, iar când a putut, s-a vaccinat. Gestul lui a stârnit atenția din partea presei, astfel încât a fost invitat să vorbească joi în fața Comitetului de Sănătate, Educație, Muncă și Pensii de la Senat, în cadrul unei ședințe care examinează epidemiile și bolile ce pot fi prevenite.

Lindenberger va vorbi alături de experți din domeniu, precum secretarul de sănătate din Washington, John Wiesman, și Saad B. Omer, profesor la Emory University din Georgia. „Aștept cu nerăbdare să vorbesc la Washington, DC”, a zis Lindenberger în cadrul unui videoclip.

Tânărul a povestit că a trăit mulți ani fără să fie vaccinat, din cauza credinței mamei sale în conspirațiile cu vaccinuri. Astfel, Lindenberger a început să caute surse științifice, printre care și Centers for Disease Control and Prevention. Mai apoi, a postat pe Reddit, căutând sfaturi despre cum ar putea să se vaccineze. După ce a primit răspunsuri, a mers la Ohio Department of Health și a primit o serie de vaccinuri standard, printre care cele împotriva hepatitei A și B, a gripei și a virusului HPV.

Mama lui Lindenberger a povestit pentru Undark că decizia fiului său de a se vaccina a fost precum „a scuipa pe ea” și a-i spune că „Nu știi nimic, nu am încredere în tine cu nimic”. Tatăl său a fost mai împăcat cu ideea, din moment ce tânărul împlinise 18 ani. Între timp, lui Lindenberger îi este teamă pentru cei patru frați și surori mai mici, printre care și o fetiță de doi ani. „Mi se rupe inima că ar putea face pojar și [să moară]”, a zis el.

Citește și: