Avengers: Endgame, dat la TV: unde s-a văzut versiunea piratată

Avengers: Endgame, dat la TV: unde s-a văzut versiunea piratată
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
11:14 03.05.2019

La doar o zi după premiera internațională, administratorii unui post de televiziune prin cablu au decis să difuzeze Avengers: Endgame la TV.

Deși pirateria este o broblemă globală ce afectează industria cinemaografiei din fiecare colț al lumii, în unele țări, nerușinarea pe marginea acestui subiect depășește orice limite. Conform Agenției de Presă din Filipine, un operator de cablu din teritoriu a decis arbitrar că este în regulă să difuzeze Avengers: Endgame la TV.

Pentru că evenimentul a avut loc a doua zi după premiera internațională, în mod previzibil, a fost vorba de o versiune piratată a filmului, de o calitate îndoielnică. Cel mai probabil, era o iterație filmată în cinema și descărcată de pe torrent. Având în vedere că Marvel se străduiește să smulgă fiecare cent din buzunarul fanilor, ar fi fost absurd să crezi că a distribuit o variantă de calitate unui post TV local, în aceeași săptămână în care a ajuns în cinematografe.

În contextul în care s-a văzut atât de prost, fanii care au ars de nerăbdare să vadă ce se întâmplă cu personajele lor favorite au fost nemulțumiți pentru că și-au stricat experiența vizionării. Teatro de Dapitan, un lanț local de cinematografe a intentat un proces împotriva furnizorului care a transmis Avengers: Endgame. 

Este greu de înțeles motivul pentru care oficialii operatorului Orient Cable au trăit cu impresia că gestul lor va trece neobservat. Dacă nu ar fi fost cel mai așteptat film al anului, poate că nu ar fi supărat însă atât de multe entități. Singurul argument ar putea consta în numărul mic de persoane care au acces la postul TV cu pricina. Orient Cable este disponibil doar în orașul de provincie Dipolog, din regiunea Zamboanga del Norte.

Ca pachetul să fie complet, după ce Teatro de Dapitan a raportat la poliție transmisiunea de la TV, filmul Marvel nu a mai fost disponibil. În schimb, a fost înlocuit cu o super producție piratată din Filipine, Captain Barbel. Momentan, nu există un comunicat Marvel pe marginea subiectului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Endgadget