Câți bani au câștigat actorii pentru prestația din Avengers: Endgame

Câți bani au câștigat actorii pentru prestația din Avengers: Endgame

Avengers: Endgame a avut încasări de peste 1,4 miliarde de dolari într-o săptămână, devenind astfel un film de succes, dar și actorii au fost recompensați bine.

Universul Marvel a cucerit lumea, iar filmele depășesc record după record. Drept rezultat, și actorii sunt recompensați regește. Cel mai bine plătit actor din Avengers este Robert Downey Jr. care ar fi câștigat în jur de 75 de milioane de dolari doar pentru Avengers: Infinity War.

Robert Downey Jr., cel care interpretează rolul lui Iron Man de mai bine de zece ani, a devenit într-un fel fața francizei și, drept urmare, și-a negociat un contract special cu Kevin Feige, șeful Marvel.

Așa că, în loc să aleagă o sumă fixă de bani pentru un film, Downey Jr. ar fi ales să primească o parte din banii pe care filmul i-ar încasa la box office. Așadar, Infinity War a avut încasări de peste 2 miliarde de dolari la nivel mondial, iar pentru asta Downey Jr. ar fi primit cel puțin 75 de milioane de dolari.

Același lucru s-ar aplica și pentru Spider-Man: Homecoming din 2017 unde actorul a stat pe platoul de filmare trei zile și a câștigat apoi 5 milioane de dolari.

Filmele cu super eroi sunt bănoase și pentru alți actori

Chris Hemsworth, cel care interpretează rolul lui Thor încă din 2011, a semnat atunci pentru cinci filme și a renegociat contractul pentru a câștiga între 15 și 20 de milioane de dolari pentru Infinity War și Endgame.

Chris Evans, Căpitanul America din 2011, a avut și el un contract de cinci filme și a renegociat contractul pentru ultimele două titluri pentru care a primit între 15 și 20 de milioane de dolari.

Scarlett Johannson, cea care joacă rolul lui Black Widow, ar urma să obțină 20 de milioane de dolari pentru următorul film stand-alone Black Widow ce s-ar lansa în 2020.

Marvel a implementat un sistem de bonusuri, ce s-a schimbat de-a lungul timpului datorită popularității crescute a filmelor cu super eroi.

La început actorii primeau bonusuri dacă filmul făcea încasări mai mari de 500 de milioane de dolari, apoi acest prag a urcat la 700 de milioane și acum, pentru filmele Avengers, ar fi de 1,5 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: THR