Avengers Endgame a depășit recorduri importante: cât a încasat în weekend

Avengers Endgame a depășit recorduri importante: cât a încasat în weekend
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:52 01.05.2019

Producția Avengers Endgame s-ar putea să fi costat mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată, dar încasările din primul weekend ne arată că a meritat.

Multașteptatul Avengers Endgame a ajuns în cinematografe în acest weekend și, având în vedere cum s-a terminat Infinity War, nu este o surpriză faptul că oamenii au ars de nerăbdare să vadă ce s-a întâmplat. Acesta a fost cel mai așteptat lung metraj al acestui an și, încă din trailer, a reușit să depășească recorduri importante.

După încheierea weekend-ului și finalizarea procesului de raportare, este interesant să vezi cât au cheltuit oamenii pe bilete la cinema. Ca referință, unii au crezut că pelicula ar putea avea de suferit, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, a scăpat pe internet un clip din Avengers Endgame care trăda particularități importante din poveste.

Una peste alta, Box Office Mojo confirmă faptul că Avengers Endgame s-a bucurat de încasări de 1,22 miliarde de dolari în primul weekend la nivel global. Cu această valoare, ocupă automat prima poziție în clasamentul mondial al încasărilor în primul weekend de disponibilitate al unui film.

Chiar și când împarți profitul pe Statele Unite și restul mapamondului, valorile respective reprezintă tot încasări în premieră. Niciun film nu a reușit până la această oră să se bucure de 357 de milioane de dolari într-un weekend în SUA sau 866 de milioane de dolari în întreaga lume.

În mod previzibil, încasările din primul weekend aferente Avengers Endcame au clasificat această premieră ca fiind cea mai profitabilă din toate timpurile pentru luna aprilie. În plus, End Game este cel mai profitabil film creat vreodată interzis minorilor sub 13 ani – PG-13. Va fi interesant să vedem cum vor scădea încasările în săptămânile care urmează, dar având în vedere că mulți fani ai peliculei se aliniază deja la casele de bilete pentru a-l vedea a doua oră, e puțin probabil să nu devină cel mai profitabil film din toate timpurile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: