Aston Martin Rapide E, lansată oficial: cu ce vine prima mașină electrică a britanicilor

Aston Martin Rapide E, lansată oficial: cu ce vine prima mașină electrică a britanicilor

Dezvăluită inițial în urmă cu aproximativ patru ani, abia acum aflăm specificațiile complete și detaliile de disponibilitate ale Aston Martin Rapide E.

Majoritatea producătorilor importanți din industria auto au anunțat în ultimii ani diverse modele de mașini electrice. Cele mai multe dintre ele sunt versiuni electrice ale unor creații existente cu combustie tradițională. Principiul este valabil și în cazul celor de la Aston Martin. Practic, vorbim de sedanul Aston Martin Rapide în variantă electrică. Litera suplimentară E de la final semnalizează diferența majoră între cele două.

Aston Martin Rapid E a fost dezvăluită în forma finală la Salonul Auto de la Shanghai. Din păcate, noua mașină sport va fi lansată într-o formă foarte limitată. În total, vor fi create doar 155 de unități. aston-martin-rapide-e-2

Noul bolid al britanicilor, pe lângă faptul că va fi prima mașină electrică din portofoliu, va ascunde la interior o baterie generoasă de 65kWh și 800 de volți. Conform specificațiilor oficiale, acumulatorul ar trebui să fie suficient pentru parcurgerea a 320 de kilometri, până să fii nevoit să cauți cu lumânarea o stație de încărcare.

Sunt două motoare gemene pe axul din spate al mașinii pentru asigurarea propulsiei. Acelea generează o putere totală de 450kW sau aproximativ 600 de cai putere în referințe tradiționale. Pornind de la aceste referințe, viteza maximă pe care o poți atinge cu Aston Martine Rapide E este de 250 de kmph. Rata de accelerare de la 0 la 100kmph este de sub patru secunde.

aston-martin-rapide-e-3

În mod realist, dacă ai ținut evidența creațiilor Aston Martin din trecut, este greu să nu-ți dai seama de similaritățile cu Aston Martin Rapide. Carcasa este aproape identică. Excepția este dată de niște accente albastre care au devenit sinonime în ultimii ani cu mașinile electrice.

În privința panourilor digitale, vei avea o zonă de monitorizare a performanței cu diagonala de 10 inci în spatele volanului. Un al doilea panou de 8 inci va fi instalat în partea dreaptă pentru interacțiunea cu sistemul de infotainment.

Prețul este momentan necunoscut pentru Aston Martin Rapide E, dar va reprezenta probabil o investiție semnificativă pentru cei 155 de clienți.

Citește și: