Asasin condamnat datorită datelor de pe smartwatch

Asasin condamnat datorită datelor de pe smartwatch

Un asasin care ar fi putut să scape fără urmă a fost arestat și condamnat datorită datelor înregistrate de smartwatch-ul său.

Dispozitivele purtabile pot fi destul de utile în zilele noastre, având în vedere cât a evoluat sectorul în ultimii ani. Totuși, s-ar putea ca, uneori, tocmai faptul că acestea funcționează foarte bine să te bage în belea. Asta i s-a întâmplat lui Mark Fellows, din Marea Britanie.

Un tribunal din Liverpool l-a condamnat pe Fellows pentru uciderea șefului mafiot Paul Massey, în 2015. Parte din dovezile care au contribuit la condamnarea acestuia o reprezintă datele de locație obținute de pe ceasul Garmin Forernner, al lui Massey.

Un expert care analiza datele ceasului a descoperit că Fellows a făcut un drum de 35 de minute, în cadrul căruia a ajuns pe un câmp din apropierea casei lui Massey, cu ceva timp înainte de crimă. Părea că acestea analiza drumul pe care ar trebui să-l facă atunci când își va ucide victima. Teoria a fost susținută și de dovezi video, care îl arată pe Fellows conducând prin fața casei lui Massey, de mai multe ori în săptămâna dinaintea crimei.

Crima a fost nerezolvată până când John Kinsella, asociat al lui Massey, a fost ucis și el. Și de această dată, a fost descoperit că Fellows a vizitat de mai multe ori împrejurimile locuinței acestuia.

Autoritățile au fost atente la acest detaliu și au încercat să caute legături cu cazul Massey. Fellows avea un dispozitiv care bloca semnalul GPS în mașină, atunci când a fost investigat de poliție în 2018, așa că probabil s-a prins, la un moment dat, că datele GPS ar putea reprezenta o locație care să-l coste.

Mark Fellows a fost condamnat la închisoare pe viață din cauza ceasului pe care l-a purtat la mână. Asta ar trebui să-ți amintească de faptul că dispozitivele care te înconjoară ar putea ști mai multe decât crezi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: engadget.com
Etichete: