Apple vrea să-ți descui mașina prin scanarea feței, cum faci cu telefonul

Apple vrea să-ți descui mașina prin scanarea feței, cum faci cu telefonul

Dacă poți folosi recunoașterea facială pentru a-ți debloca telefonul, de ce nu ai putea face asta și când vrei să descui mașina? Apple lucrează la o tehnologie care îți va permite acest lucru.

Un brevet publicat recent arată că Apple a obținut drepturile pentru un sistem de recunoaștere facială care îi permite mașinii tale să te recunoască atunci când te apropii de ea. O asemenea tehnologie va funcționa în așa fel încât ca mașina să descuie automat ușile atunci când vede că un utilizator înregistrat se apropie.

Mai mult, dacă tehnologia devine realitate, ar putea exista chiar conturi multiple pentru un singur vehicul iar fiecare utilizator și-ar putea personaliza setările. Sistemul ar putea deci să memoreze preferințele fiecărui șofer și să ajusteze, de exemplu, oglinzile retrovizoare sau poziția scaunului în funcție de cine o conduce.

Engadget avertizează însă că nimic nu e sigur. Potrivit site-ului, cererea pentru brevet a fost depusă încă din februarie 2017, deci având în vedere evoluția recentă a companiei, nu este clar dacă acesta este un efort activ sau o modalitate prin care Apple încearcă să își protejeze ideile pentru viitor.

Descuierea unei mașini prin intermediul recunoașterii faciale pare foarte utilă, însă ar putea implica totuși probleme de securitate.

Există mai multe metode prin care să îți descui mașina, altele decât folosirea unei simple chei. De exemplu, conducătorii anumitor modele de mașini își pot folosi telefonul pentru a debloca ușile iar în viitor vei putea face asta doar prin intermediul amprentei. Hyundai a aunțat că va lansa un vehicul care se poate descuia prin amprentă în 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: