Apple, penalizată de Samsung că a vândut prea puține iPhone-uri

Apple, penalizată de Samsung că a vândut prea puține iPhone-uri

Culmea ironiei! Apple va trebui să-i dea bani lui Samsung pentru că nu a reușit să vândă câte telefoane iPhone avea în plan.

Relația tensionată dintre Apple și Samsung Display este pe cale să devină și mai gravă deoarece vânzările sub așteptări ale iPhone-urilor ar putea da o gaură în bugetul Apple de sute de milioane de dolari

Vânzările sub așteptări ale iPhone-urilor nu afectează doar Apple, ci și pe Samsung. Coreenii par a se fi supărat și ar vrea să penalizeze cu „sute de miliarde de woni” compania americană deoarece Apple nu a cumpărat îndeajuns de multe display-uri OLED.

100 de miliarde de woni este echivalentul a aproximativ 86 de milioane de dolari. Rămâne de vâzut câte sute de miliarde de woni sunt mai exact pentru a ne da seama dacă penalizarea va fi importantă pentru Apple sau doar mărunțiș.

Apple, certată de Samsung pentru vânzările slabe de iPhone

Cele două companii s-au înțeles pe un anumit număr de display-uri, însă realitatea stă altfel. Cei de la Apple au insistat ca Samsung Display să facă o fabrică specială pentru panourile OLED pentru iPhone-uri și că vor avea nevoie de 100 de milioane de astfel de display-uri în fiecare an.

iPhone-ul nu se mai vine la fel de bine ca în trecut, iar asta are un efect negativ și asupra Samsung Display, al cărui profit operațional s-a înjumătățit în 2018 față de 2017.

Chiar și așa, este puțin probabil ca Apple să plătească suma datorată în bani cash. Cel mai probabil, compania americană le va oferi contracte adiționale coreenilor pentru panouri OLED.

Totuși, se pare că și americanii au penalizat Samsung Display cu o sumă mică pentru că nu a reușit să livreze la timp componentele promise. Este ironic că într-o piață super competitivă ca cea a smartphone-urilor, doi rivali se amendează că nu au vândut îndeajuns de multe telefoane.

Sursa: ZDNet