Apple a dat startul amenzilor fabuloase pe 2019, când oricum nu o ducea foarte bine

Apple a dat startul amenzilor fabuloase pe 2019, când oricum nu o ducea foarte bine

Apple are un număr semnificativ de procese pe rol, dar puține dintre ele ajung să fie atât de costisitoare precum cel pierdut de curând în fața VirnetX.

VirnetX este un troll de brevete, o companie care, în mod real, nu produce absolut nimic. În schimb, petrece majoritatea timpului cumpărând brevete sau brevetând diverse idei mai mult sau mai puțin crețe, ca ulterior să le folosească în procese. Unele dintre acele procese sunt mai profitabile decât altele, după cum au ajuns să afle cei de la Apple.

După ce a pierdut procesul, gigantul din Cupertino a pierdut și apelul în fața celor de la VirnetX și este la un pas de a plăti o amendă de nu mai puțin de 440 milioane de dolari. Deznodământul procesului care a dus la această sentință a fost anunțat în urmă cu mai bine de un an, dar cei de la Apple au sperat să scape de plata sumei fabuloase la apel. Nu le-a reușit.

După ce au pierdut în urmă cu câteva zile la Curtea de Apel a Statelor Unite din Circuitul Federal, cei de la Apple speră să obțină un al deznodământ la o curte superioară, dar este puțin probabil să se mai schimbe ceva.

În final, compania condusă de Tim Cook trebuie să achite suma din cauza încălcării intenționate de patente pentru conexiuni securizate pe LTE care sunt utilizate într-o sumedenie de aplicații iOS, inclusiv Facetime.

Suma totală este formată din amenda efectivă de 302 milioane de dolari, 41 de milioane de dolari penalizări și restul de aproximativ 100 de milioane de dolari din cheluieli de judecată. La această cifră s-a ajuns pe principiul ca 1,8 dolari din fiecare dispozitiv vândut vreodată de Apple de la MacBook și iPad la iPhone să fie virați către VirnetX. Lupta dintre cele două companii a început în 2012, iar la momentul respectiv, Apple ar fi trebui să achite o amendă de 368 de milioane de dolari.

Citește și: