Aplicația RAR te ajută să-ți cumperi mașini second hand fără probleme: cum folosești Istoric Vehicul

Aplicația RAR te ajută să-ți cumperi mașini second hand fără probleme: cum folosești Istoric Vehicul

Registrul Auto Român a lansat prima sa aplicație menită să te ajute să cumperi mașini second hand într-un mod mai sigur. Aplicația RAR este intitulată Istoric Vehicul.

Achiziția de mașini second hand a fost o loterie din totdeauna. Chiar și dacă te pricepi foarte bine, sunt șanse mari să întâmpini probleme ulterioare pentru că nu ai fost atent la un detaliu tehnic sau nu ți-ai dat seama de o bușitură recentă. Din acest motiv, am fost din totdeauna de părere că doar anumiți oameni care și-au dedicat toată viața acestei activități pot înregistra succesuri cu mașini la mâna a doua sau pot transforma respectivul talent într-o meserie.

Aplicația RAR lansată online de câteva zile s-ar putea însă să-ți sporească semnificativ șansele să-ți cumperi o mașină bună, data viitoare când cochetezi cu un autoturism second hand. Registrul Auto Român a publicat pe www.rarom.ro o aplicație online intitulată Istoric Vehicul. Aceasta este complet gratuită și o poți accesa la această adresă. 

În doar câteva momente, vei primi prin email istoricul mașini pe care o ai sau pe care vrei să o cumperi. Există însă o condiție foarte importantă ca soluția propusă de aplicația RAR să funcționeze pentru tine. Autoturismul cu pricina trebuie să fi trecut în prealabil, măcar o dată, pe la Registrul Auto Român. Dacă te confrunți cu o mașină neînmatricultă, adusă săptămâna trecută din Germania, Istoric Vehicul nu te ajută cu nimic.

În orice caz, dacă vrei să-ți încerci norocul, intri la adresa de mai sus, tastezi adresa de email pe care vrei să primești istoricul mașini, reconfirmi adresa respectivă de email și tastezi numărul de identificare al vehiculului. Acela face referire la seria de caroserie sau seria de șasiu. Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile pe care le-am considerat utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul.

Lista completă a informațiilor pe care le primești de la aplicația RAR este următoarea: activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

Istoric-Vehicul-1

Citește și: