Anunțul Renault care îți dă speranțe pentru Dacia electrică foarte ieftină

Anunțul Renault care îți dă speranțe pentru Dacia electrică foarte ieftină

Renault se pregătește să aibă și-o Dacia electrică sau cel puțin hibrid. Un așa model e așteptat de câțiva ani, iar vestea de anul acesta a dat din nou speranțe. Acum, compania a vorbit oficial de acest plan.

Renault a lansat în China modelul K-ZE. E electric, suficient de ieftin și cu o autonomie onorabilă pentru o mașină gândită pentru oraș. Prețul e de sub 10.000 de euro pe piața chineză și proporția ar putea fi menținută în Europa. Deocamdată, compania n-a confirmat că mașina ar fi vândută sub marca Dacia.

Renault a spus însă că va exista o versiune K-ZE adusă în Europa. Va fi un model gândit pe principiul: cel mai mic preț pentru un automobil cu zero emisii. Totuși, prețul ar putea fi un pic mai mare decât în China, deoarece compania va trebui să respecte norme de siguranță ceva mai ridicate.

Dacia e foarte probabil să joace un rol crucial în strategia Renault de-a lansa o mașină electrică de sub 10 – 12.000 de euro pe piața europeană.

Șeful Dacia a spus că mașinile electrice și hibride sunt pe listă

„Întrebarea nu e dacă vom lansa o Dacia electrică sau hibridă, ci când. Avem deja toată tehnologia necesară datorită Alianței [Renault – Nissan]. Proiectele noastre viitoare au capacitatea de-a integra această tehnologie, dar vom lansa ceva când piața este pregătită. Infrastructura e un alt punct important, la fel și legislația”, a declarat Christophe Dridi, director general Automobile Dacia şi Group Renault România.

Declarația lui a venit la doi ani după ce Jean Christophe Kugler, președinte Dacia pe Europa la acea vreme, a spus că va fi o mașină electrică, iar prețul va fi cel care o va face remarcabilă.

În acest caz, 2020 pare cel mai bun an pentru o lansare, deoarece UE impune condiții mai stricte. Companiile au la dispoziție până în 2021 ca să se plieze pe normele UE. În caz contrar, se pot aștepta la amenzi.

Planul Renault prin care tu iei mașini mai ieftine, vândute sub marca românească

Un exemplu de cum face Renault ca mașinile românești să fie mai ieftine e noua Dacia Sandero pentru 2020. E un model bazat pe o platformă destul de folosită de grupul Renault – Nissan. Totuși, abia acum începe să se discute despre platforma CMF pentru mașinile Dacia.

Ali Kassai, vicepreședinte responsabil de planificarea produselor și programelor Renault, a explicat strategia. „Vânzările Dacia sunt în calculele Renault în ceea ce privește strategia pentru respectarea normelor de poluare. «Tehnologia testată» a Dacia înseamnă că am amortizat cheltuielile [de cercetare și dezvoltare – n.r.] în cadrul grupului Renault. Renault va deveni mai mult și mai mult o companie care să dezvolte tehnologie, așa cum am dovedit-o cu modelul [hibrid] Clio și cu [hibrid plug-in] Captur, urmează condusul autonom și conectivitatea [5G – n.r.]”, a afirmat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Autocar