Anunțul referitor la 5G care arată cât de în urmă sunt România și Europa

Anunțul referitor la 5G care arată cât de în urmă sunt România și Europa

Toate țările dezvoltate se pregătesc de implementarea noii tehnologii 5G. Dar lucrurile nu merg la fel peste tot, iar Europa (și România) au cam pierdut trenul.

Noua rețea de date mobile 5G vine cu viteze de până la 100 de ori mai mari decât actuala generație 4G. Asta înseamnă că va duce internetul pe care-l cunoaștem azi într-o altă eră. Și asta va reinventa mai multe industrii – de la cea auto, care a virat deja spre electrice și modele autonome până la cea de business.

Noua tehnologie 5G va sta la baza multor activități smart: de la orașe inteligente până la noi modele de business adaptate vremurilor. Huawei e cel mai mare producător de echipamente din domeniu, dar chinezii sunt acuzați de spionaj. Totuși, America arată că se poate descurca.

Iar T-Mobile a făcut marele anunț. A lansat noua rețea de date mobile în America, la nivel național. De noua tehnologie vor beneficia, potrivit companiei americane, 200 de milioane de cetățeni.

Noua tehnologie 5G: T-Mobile a dat startul revoluției

Pentru început, rețeaua 5G a T-Mobile nu va funcționa pentru toată lumea. Va fi operațională, însă, din 6 decembrie. Deocamdată, rețeaua merge pe o formă mai înceată a 5G – pe frecvență de 600 de MHz. Asta în condițiile în care cea mai rapidă bandă e cea denumită mmWave.

T-Mobile livrează și viteze bazate pe această bandă, dar doar în unele orașe mari, pentru că există niște limitări de ordin tehnic. Primele telefoane 5G pe care operatorul T-Mobile le va vinde sunt OnePlus 7T Pro McLaren Edition – care are un preț de aproximativ 900 de dolari și Galaxy Note 10 Plus – care se apropie de 1.300 de dolari.

Acestea vor fi lansate vineri pe piața americană.

T-Mobile nu e singurul operator care a dezvoltat 5G pentru piața din America. În arenă mai este și AT&T, care se pregătește să lanseze  noua tehnologie luna aceasta. Dar nu o va face la nivel național, precum T-Mobile, ci doar în cateva orașe.

În tot acest timp, Europa face pași mici spre 5G, iar giganții Nokia și Ericsson dau semne că se mișcă mai încet. În România, de asemenea, Digi și Orange au venit cu 5G, dar doar în anumite zone. Licitația organizată de ANCOM a fost amânată pentru anul viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: