Anticoncepționalele care vor putea fi folosite de femei și bărbați

Anticoncepționalele care vor putea fi folosite de femei și bărbați
Sursa foto: TAG HARTMAN-SIMKINS

Cercetătorii de la startup-ul Your Choice Therapeutics au descoperit o metodă contraceptivă care poate fi folosită atât de bărbați, cât și de femei.

Această metodă ar putea pune punct erei în care responsabilitatea anticoncepționalelor se află, în cea mai mare parte, pe umerii femeii. Ce-i drept, cercetătorii au tot căutat să descopere metode anticoncepționale și pentru bărbați, pentru a aduce un oarecare echilibru problemei. Când au descoperit un gel pentru bărbați, femeile s-au supărat, pe motiv că e o metodă de contracepție prea facilă prin comparație cu cele invazive destinate femeilor.

Pastila inventată de Your Choice Therapeutics ar putea fi folosită însă și de femei, și de bărbați. Partea bună este că primele studii arată că lipsa de hormoni din pastila previne apariția efectelor secundare specifice anticoncepționalelor pentru femei (schimbări de dispoziție, greață, dureri de cap și migrene, creștere în greutate, amenoree, libido scăzut, sângerări între menstruații), dar și cele observate în cercetările realizate pentru descoperirea unor anticoncepționale pentru bărbați (disfuncția erectilă).

Așadar, cum funcționează noua pastilă, din moment ce nu se bazează pe hormoni? În rândul bărbaților, practic „taie” coada spermatozoizilor pentru ca aceștia să nu ajungă la vreun ovul. La femei, face ca ovulul să devină impenetrabil în fața oricăror spermatozoizi care ar putea ajunge la el.

Singura problemă este că pastila va fi probabil disponibilă abia în vreo 20 de ani, când procesul de teste clinice și aprobări de la FDA se va fi terminat într-un final. Până atunci, e posibil să apară alte metode, cum ar fi medicamentul 11-beta-MNTDC.

Acesta din urmă este un medicament dezvoltat de cercetătorii americani, care ar putea apărea în următorii 10 ani pe piață. Formula sa de bază conține o formă modificată de testosteron. „Rezultatele noastre sugerează că această pastilă, care combină două activități hormonale într-una, va scădea producția de spermă în timp ce conservă libidoul”, a zis biologista Christina Wang, de la Los Angeles Biomedical Research Institute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism