Cine e angajatul Yahoo care a spart 6.000 de conturi și de ce a făcut-o

Cine e angajatul Yahoo care a spart 6.000 de conturi și de ce a făcut-o

Un fost angajat al companiai Yahoo care a spart conturile a mii de utilizatori dă acum detalii despre felul în care a acționat.

Acesta și-a recunoscut fapta luni, 30 septembrie, în fața tribunalului din San Jose. Acesta a spart conturile a aproximativ 6.000 milioane de utilizatori ai serviciilor Yahoo în căutarea unor imagini private.

Reyes Daniel Ruiz are 34 de ani și a lucrat în cadrul companiei ca inginer de software. Acesta a spart parolele și a accesat conturile mai multor utilizatori. Motivul pentru care a făcut asta este destul de simplu: a sperat că va găsi fotografii și videoclipuri private ale acestora, cu tentă sexuală.

Acesta a explicat și care erau țintele sale. Ruiz a vizat conturile femeilor tinere, iar printre acestea s-au numărat și mai multe colege de muncă sau prietene din viața sa personală. De asemenea, acesta a recunoscut și că a făcut copii ale videoclipurilor și fotografiilor găsite în conturile acestora, pe care le-a stocat.

Modul de lucru al acestuia nu a fost unul prea complicat. A explicat că, mai întâi, căpăta acces la contul de Yahoo al victimelor. Ulterior, îl folosea pentru a compromite contul de iCloud, Facebook, Gmail sau DropBox, unde spera să găssească aceste imagini private cu femeile.

Cum a fost prins angajatul Yahoo și ce riscă

Compania a observat activitatea suspicioasă întreprinsă de Ruiz și a intervenit. Ulterior, fostul angajat a admis că a distrus computerul și hard-ul pe care stocase fotografiile compromițătoare.

Bărbatul a fost acuzat de accesarea ilegală a computerelor, dar și de interceptaera unor comunicații private. Totuși, Ruiz nu a pledat vinovat decât pentru prima acuzație.

Momentan, fostul angajat Yahoo este eliberat în condițiile unei cauțiuni de 200.000 de dolari. Urmează să revină în instanță în februarie 2020.

Acesta riscă până la cinci ani de închisoare, dar și o amendă de până la 250.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CBSnews
Etichete: